MTBlog.dk

Kontorstolsmodellerne

Posted in MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 1. december 2013

Jesper og Søren i Geels

Lige siden jeg for 35 år siden købte min første rigtige cykel, en Grebart, har det været populært at spare et par gram ved at skifte sadelpind og frempind. Jeg har forlængst indset at 50 g på sadelpinden, svarer helt til 50 g på maven, eller røven, så med min vægt skal vi regne i kilo, før der er noget ved det.

Derfor har jeg da også betingelsesløst kastet min kærlighed på at køre med dropperpost, selvom de typisk vejer 2-300 g mere end en almindelig pløk. Selv ikke min kun 6 mdr. gamle KS Lev’s nedbrud for et par uger siden, har rokket ved min opfattelse af at en dropperpost er en af de enkeltdele der øger køreglæden mest.

Forleden foreslog en bloglæser så at jeg skulle prøve en affjedret sadelpind på min Dad, som min ryg ikke længere synes om at køre på. Jeg afslog, som jeg altid har gjort når nogen har snakket om fjedrende pinde, med at de ikke dur fordi afstanden mellem pedaler og sadel ændrer sig. Yderligere et hint fra en erfaren old-school’er om at det mærker man ikke, fik min nysgerrighed vagt, og efter lidt surferi fandt jeg ud af at der faktisk er en del folk der kører med dem .. de taler bare ikke så højt om det.

I dag var lige vejr for en hardtail med halvbillige dele .. og en affjedret USE Vybe pind. Efter godt 50 km på små smattede singletracks, var min ryg stadig frisk og det eneste jeg mærkede til den fjederende pind, er at den giver et lille bonk når den retter sig helt ud efter et bump.

250 g er vildt godt givet ud for at kunne skubbe sadlen væk når fully’en får frit løb nedad, eller at have komfort nok til at kunne køre hardtailen på  de rigtige spor, i det forkerte vejr. Så nu er begge mine cykler blevet 250 g tungere, og forsynet med hver sin pind .. different strokes for diffenrent blokes! Til gengæld har jeg lovet mig selv at kompensere .. med min egen vægt.

7 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lars T. T som tanke said, on 1. december 2013 at 21:09

  👍 like

  • Søren Svendsen said, on 1. december 2013 at 21:13

   Du startede det også .. tak 🙂
   Lidt research viste dog at ThudBuster som du omtalte, ikke kun kan har fans. Den vipper bagud når den fjedrer pga konstruktionen, og det er der nogen der synes er et problem.
   vh/Søren

 2. Lars said, on 2. december 2013 at 08:41

  Som altid spændende læsning søren. Så hvis man skal anskaffe ny MTB snart og gerne vil skåne ryggen lidt og ikke vill bruge en formue på det, er en 29’er hardtail med ovennnævnbte sadel pind en go løsning. – korrekt konklusion ?

  vh. Lars

  • Søren Svendsen said, on 2. december 2013 at 08:50

   Hej Lars
   Umiddelbart ja .. men det bliver stadig ikke en fully! Baghjulet hopper og danser som det altid gør på en HT, og komforten er mindre.
   Efter dine mange år på en fed fully cykel, tror jeg måske du vil få svært ved at omstille dig?
   Men som skrevet havde jeg næsten opgivet Dad i skoven, og det har pinden ændret. Men det er stadig meget sjovere på T-boy 🙂
   CU/Søren

 3. Jan said, on 3. december 2013 at 11:58

  Hvis du bliver træt af at skulle reparere din KS Lev, så kan jeg varmt anbefale en Gravity Dropper. Den er hverken fancy eller hydraulisk, men går ikke i stykker 🙂

  • Søren Svendsen said, on 3. december 2013 at 21:41

   Hej Jan
   Tak for tippet .. hvem ved, måske bliver det aktuelt en dag. For en dropper post skal man ha’ 😉
   vh/Søren

 4. Hug en hæl og klip en tå | MTBlog.dk said, on 9. december 2013 at 21:42

  […] den fjedrende pind til røven, er Dad også blevet opdateret med et overskuds carbonstyr og nye skumgreb. Egentlig er den slags […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: