MTBlog.dk

Pinden i røven

Posted in MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 27. august 2013

Det er meget få dimser der føles som en revolution på cyklen. Skivebremser, 29″ hjul og slangeløse dæk er de seneste. Men nu er der en til!

Egentligt er det flere år siden jeg fik den første justerbare sadelpind. Den var brugt og gik i stykker efter kort tid. Jeg købte den nye model med remote .. den gik også hurtigt i stykker. Efter en garantireparation var den med i Alperne, men det var den tur hvor jeg styrtede allerede første dag, og efter det var det ren overlevelse .. sænket sadel eller ej. Jeg solgte pinden med cyklen, og på den nye 29er synes jeg ikke rigtig det var nødvendigt .. og slet ikke med den holdbarhed de havde udvist.

Alperne

Faktisk var det nok anmeldelserne af de nye modeller, og deres pålidelighed, der fik mig på banen igen, for hverken mine egne, eller dem jeg kenders pinde, har kunnet holde. Det blev en KS Lev og den havde debut i Wales. Den fungerer fint og jeg var aldrig kommet ned af det sorte spor i bikeparken uden. Men jeg havde ikke fået monteret remoten perfekt .. jeg skulle flytte hånden for at aktivere den og det går bare ikke. Det skal være ligeså nemt som at skifte gear!

Efter lidt frem og tilbage sidder remoten perfekt, og på Mallorca overgav jeg mig betingelsesløst. Ned af asfaltvej, sænk sadlen og du kører fra de andre. Ned af grusvej, du får meget mere kontrol. Ned af singletrail, du flyver. Og når remoten sidder rigtigt, bruger du den hele tiden, uanset hvor kort strækningen er. Nu skal jeg bare lære ikke at tage fejl af den og gearskifteren!

Jeg havde egentligt tænkt mig at afmontere den igen, og kun bruge den i udlandet, men det er vanedannende. På sidste søndagstur var sadlen nede omkring 25 gange, og alle tanker om afmontering er skrinlagt. Nu må vi se hvordan den overlever vinteren, men foreløbelig fungerer den upåklageligt .. med kun lidt slør.

6 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Andreas said, on 27. august 2013 at 06:47

  Hej,
  Mycket bra tankar, har försökt prova mig fram till olika lösningar då jag envist använder mig av både pek och långfinger. Fick upp ögonen för att försöka flytta reglagen till ett annat läge när jag läste vad du skrev.
  Andreas

 2. Andreas said, on 27. august 2013 at 06:49

  haha, kommentaren var liksom tänkt till ditt inlägg om styr på fingerjobbet!
  Sorry, är vel morgontrött…

  • Søren Svendsen said, on 27. august 2013 at 06:54

   Hej Andreas
   Det er også tidligt 🙂
   På venstre side på mit styr sidder, set ude fra enden, først remoten til pinden, så gearskifteren og sidst bremsegrebet. Det skyldes bla at det er Shimano 2010 modeller, men også at når man bruger pegefingeren, skal bremsegrebet meget langt ind på styret .. med mindre det er de nye korte greb.
   vh/Søren

 3. Andreas said, on 28. august 2013 at 04:38

  Jag har det nya korta greppet (XTR2013). Men även här blir det noga hur man ska placera det. Ska jobba med det till helgen, vi hörs!
  //Andreas

 4. Kontorstolsmodellerne | MTBlog.dk said, on 1. december 2013 at 21:05

  […] har jeg da også betingelsesløst kastet min kærlighed på at køre med dropperpost, selvom de typisk vejer 2-300 g mere end en almindelig pløk. Selv ikke min kun 6 mdr. gamle KS […]

 5. The Stig | MTBlog.dk said, on 4. november 2018 at 21:34

  […] også sat op til det hele. 1×11, oval klinge, hydrauliske skivebremser, tubeless hjul og en dropperpost. Det sidste holdt hårdt og lykkedes kun med vold, klamphug, en skævbider, en boremaskine og mange […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: