MTBlog.dk

Rødvin og bøffer

Posted in 29", Cykler, MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 24. oktober 2011

Jeg fik en mail fra Simon; har du overvejet et indlæg på bloggen med sammenligning af din hardtail 29er og din TallBoy? Det var søndag, jeg stod i kø i Irma men kunne alligevel straks svare nej. Eller det vil sige, inden jeg var på vej ud af butikken, havde jeg allerede ændret mening.

Jeg kunne ikke drømme om at sammenligne min TallBoy og min Dad! Ikke fordi den ene er af carbon, den anden af stål, eller fordi den ene har Fox og XT, mens den anden har RockShox og SLX, eller fordi den ene koster 3 gange så meget som den anden. Nej, fordi det er som at sammenligne rødvin og bøffer .. hvad smager bedst? Men ved nærmere eftertanke kan jeg godt forstå, hvorfor nogen gerne vil have en sammenligning, jeg har bare aldrig selv lavet den, fordi jeg er helt klar over hvor forskellige cyklerne er, hvad de kan, og hvorfor jeg har dem.

I min verden er en mountainbike fuldaffjedret! Min Tallboy er min mountainbike, og helt fantastisk .. hvis du skulle være i tvivl. Min Dad er min bycykel/vintercykel, og er bygget til det, med de kompromisser der er nødvendige for at opfylde begge dele. Jeg har ikke tidligere haft en decideret vintercykel, men i et forsøg på ikke at vinter-hærge TallBoy’en totalt, har jeg bygget Dad’en; en enklere cykel med billigere dele. Samtidig er Dad’en så flexibel, at den sagtens kan komme med på familietur, og så lige nappe et singletrack mens de andre vender ryggen til.

Jamen hvordan kører de? TallBoy’en er lige blevet Trailbike of the Year i What MTB! De har den til langtidstest og har foreløbelig været på podiet med den efter et Enduro DH-race, og et XC-marathon – det er vist svært at tilføje noget. Dad’en vejer ca. det samme, 12 kg, har også 100mm affjedring, men kun foran, og kører som en livlig stålramme-hardtail skal, charmerende, med direkte respons .. og hoppende bagende. Og desværre alle hardcore hardtail-hippier, selvom Dad’en var af carbon, fyldt med lir og XTR, vejede 4 kg mindre og kostede en million, ville jeg aldrig vælge den før TallBoy’en, til en tur på det fede singletrack. Men den kan så meget andet.

Tagged with: , , , ,

8 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fruen said, on 24. oktober 2011 at 19:55

  Har du kun to cykler? Troede du havde fire?
  Wifey

 2. Jannik said, on 24. oktober 2011 at 21:46

  Årest cliff-hanger indledning: ” Det var søndag, jeg stod i kø i Irma ..”

 3. Tine Kjølsen said, on 25. oktober 2011 at 05:24

  Ahhhhhhhh Søren- den var ikke helt så saftig som den kunne have været- come on.
  Jeg vil have mandehørm og latex……
  Hvornår skriver du noget om dine kvindelige fans og cykelbegejstrede?

 4. Simon S said, on 25. oktober 2011 at 06:12

  (…til Fruen: Min kæreste spørger også nogle gange til den lyseblå cykel og får så snerpet at vide, ‘min cykel er grå!’ af mig…)

  Hej Søren.
  Tak for dine (vise) ord.
  MIN mountainbike er også en fully (som du ved…)
  En anden MOUNTAINBIKE jeg har på vej er en hardtail.
  Jeg eeeeeeeeeeeeeeeeeelsker, at min fully giver mig overskud til at tackle ALLE spor, den bliver præsenteret for, men samtidig er jeg vild med den respons jeg får fra sporet på en hardtail (af stål – har prøvet carboing, men det var ikke lige mig…)
  så nogle gange er jeg mest til rødvin – andre gange mere til bøffer.
  MVH Simon
  NB: Her i Århus bliver man nød til at forudse ikke at mangle rødvin og bøffer på en søndag, medmindre man vil i fakta quick og se hvad de har af slatne ‘sidste-udsalgs-dato’-bøffer og sur rød vin… Velkommen til staden Ü

 5. Thomas said, on 26. januar 2012 at 02:46

  God artikelserie! Jeg er ved at konvertere fra ren landevej til mtb (kørte challenge københavn i august), og er helt blank. Vil du anbefale at jeg ryger direkte på 29″ full suspension?

  Tak for en interessant side.

  • Søren Svendsen said, on 26. januar 2012 at 07:29

   Hej Thomas
   Tak! Det er altid svært at gøre sig klog på andres vegne, men er du over 180cm bør du i hvert tilfælde prøve en 29er.
   I det hele taget bør du prøve nogle forskellige cykler, inden du køber din MTB. Hos fx. MTB-Tours kan man leje cykler til rimelige penge, og Specialized ConceptStore på Åboulevarden, har en stribe prøvecykler mam også kan leje.
   vh/Søren

 6. Kovending | MTBlog.dk said, on 24. juli 2014 at 19:26

  […] jeg lige havde bygget Dad’en ville alle vide hvordan den kørte i forhold til Tallboy’en. Nu presser sammenligningen mellem cocktailen og den halve øl sig på, og selvom jeg ikke havde […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: