MTBlog.dk

Stjernerne på himlen .. og i skoven

Posted in Cykler, MTB by Søren Svendsen on 10. november 2011

Når børnene sover og fruen har kuppet remoten, er en af mine ynglings beskæftigelser at læse udenlandske mountainbikeblade. Det er nærmest zen-agtigt for mig at sidde med et blad i hånden og bladre lidt rundt, og udover alle de fede billeder og beretninger som giver stof til drømme, skærper anmeldelserne af gear også opmærksomheden omkring udstyr, og hvordan det virker. Det er sjældent der ikke er plads til forbedringer!

Tallboy’en og andre 29ere har fyldt meget i bladene i år, men jeg synes det er mere interessant at det vælter med gode, næsten perfekte cykler, ifølge anmeldelserne. De sidste par måneder har jeg siddet med flere blade hvor alle cyklerne i en test, har fået mindst 4 ud af 5 stjerner! Fire stjerner, det er altså en supercykel, stadig ifølge anmeldelserne. Det betyder der er rigtig mange rigtig gode cykler på markedet, også din drømmecykel .. du har måske bare ikke opdaget den endnu.

Mountainbikes har tidligere været mere terrænspecifikke, og ofte kun været rigtig gode til en ting. Det har betydet at mange af os har haft flere cykler, ofte for kun at bruge den enkelte ganske lidt i løbet af året. Med de nyeste cykler bliver grænserne mere flydende og det er nemmere at finde den ene cykel som er lige dig, en xc-racer med 120mm affjedring, en trailbike som ikke vejer stort mere end en racer-fully, eller en 29er som både kan køre både 24-timer og enduro. Og de får 4 stjerner – sporene kører snart ind i himlen!

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. TUT said, on 10. november 2011 at 07:46

  hallå Svenne – skal du så kun have EN cykel fremover, det bliver fruen nok glad for…..:-)))) og så må jeg nok desværre gentage mig selv; blogindlæggene er slet ikke svedige nok fra din side

  • Søren Svendsen said, on 10. november 2011 at 07:49

   Tut, det er ny rekord! Du kommenterede efter 43 sek. 🙂
   Jeg HAR kun en cykel .. altså sådan rigtig mountainbike. Så har jeg forskellig andet, til andre ting 😉

 2. Simon S said, on 10. november 2011 at 07:53

  Ang. alsidige cykler:
  Alligevel bruger man SÅ meget tid på at finde netop cyklEN til sig selv… Men jeg har jo (hjulpet til af nogle uheldige besøg) prøvet en del og fundet ud af, at fx er Yeti 575 en HELT anden 140-150er traillåge end fx en Turner 5 Spot eller en Intense Tracer…
  Deres temperamenter og måde at bruge affjedringen er vidt forskellige.

  Så selvom mange taler om, der nu er en ny do-it-all-cykel, som kan tilfredsstille de fleste, er det efter min mening stadig vigtigt med lange aftener i sofaen, hvor mange researcher! Når man smider en pæn slat penge efter tingene, SKAL det bare være den HELT rigtige!
  Det bedste ville jo være én god forhandler med opbyggede udgaver af alle de lækre cykler og masser af demomodeller, men in my dreams, Honey… I flade Danmark er en Cube til 10K alt rigeligt til de fleste.

  Men kunne folk få lov at få udvidet sin horisont bare lidt og netop prøve noget andet end Cube, Canyon og Specialized, ville det gå op for dem, hvor meget større køreglæde, de kunne få. Jeg prøver fortsat at få mtb-interessered kolleger til at tage til fx et 29er testcenter i Viborg, hvor de kan prøve BÅDE 29ere OG fuldtaffjedrede cykler. Men når man så går forbi deres plads på kontoret og kaster et blik skærmen, ser jeg en Cube med grønne stafferinger, grønne striber på dækkene og matchende sadel.
  Godt, det ikke er mig!! 🙂

  Jeg elsker også min nørden rundt i bladene – og tager mig tit i liiiiige at skulle finde en gammel artikel med omtale af en speciel cykel for liiiige at se, hvad det nu var, journalister havde af meninger.
  Udover at vælge cykel, skal man jo også vælge magasin!!!
  Men det er en anden sag.

  Vi ses på sporene!
  Weekenden byder nok på jomfrutur på Pace’n!

  SES

  • Søren Svendsen said, on 10. november 2011 at 08:13

   Jeg skrev ikke det var nemt 😉
   Da jeg fik min først fully for 12 år siden, var der ingen fully’er der fik 4 eller 5 stjerner. Da fully’er begynde at få 4-5 stjerner, var de meget specifikke til et formål. I dag kan man få en 140mm fully, som får 4 stjerner som alpecykel, og stadig kan være med i et XC-race. Det er da fantastisk .. men gør det ikke nødvendigvis nemmere at vælge. Det tager mange år, og cykler, at finde den rigtige. Som min kone siger om mænd: gennem de mange mod den eneste ene ;-D
   Men sikke en fed undskyldning for at sidde og drømme sig væk i blade i sofaen.

   PS. Hvad mener du med at vælge magasin .. køber man ikke bare dem alle sammen?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: