MTBlog.dk

Tilbage til fremtiden

Posted in 29", Dæk, Udstyr by Søren Svendsen on 2. juli 2012

Der er kommet Mavic C29ssMax’er på Tallboy’n .. og det er som at komme hjem! Efter mit 29er eventyr startede, har jeg kørt med slanger, små grønne 26″ latex slanger, men det er slut!

Det har været noget af et oldschool-trip, som inkarneret UST-fan, at køre med slanger igen. Men indrømmet, med raketdæk og de små grønne, har jeg ikke kunnet mærke den store forskel. Men med Mobby Dick, som var med i Lake District, er det straks en anden sag. De har snakeskin-sider og her kan selv en tynd latexslange mærkes .. der er simpelthen bedre kontakt uden. Jeg skal udlade en oplagt sammenligning!

De rigtige UST-dæk er godt nok for tunge som 29er, men de fleste fabrikater har alligevel bøjet sig for WC-racernes krav, og laver lette tubeless-ready udgaver.  Det er faktisk utætte UST-dæk, så de skal bare have en slat latex, så kører det. Fire dage i LakeDistrict med stenede stier, klipper og babyheads var overbevisende. Ingen problemer, grumt greb og fin følelse med sporet .. det er godt at være tilbage fra fortiden.

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tine Kjølsen said, on 3. juli 2012 at 05:14

  Kanon indlæg- læser nu dine epistler med helt andre øjne trods at lingoen mangler lidt med nogle af dine forkortelser. Kram tine

 2. Søren Svendsen said, on 3. juli 2012 at 06:00

  Tak! Måske skal du på MTB-spogskole .. eller køre lidt med drengene i løbet af sommeren, så kommer det af sig selv 🙂

 3. Søren said, on 10. august 2012 at 10:36

  Hej – fede artikler på din blog – Er du stadig glad for dine Mavic C29ssmax hjul? Overvejer om det skal være dem eller Spinergy Xyclone med fiber eger, som kan fås til 5.000. Kører mest single tracks i Viborg skovene med rødder osv. Har PT maxxis Aspen dæk, som jeg egentlig er glad for og vil flytte over og gøre tubeless med Stans. Nogen indvendinger eller bedre forslag er meget velkomne.

  • Søren Svendsen said, on 10. august 2012 at 11:02

   Hej Søren

   Tak 🙂
   Jeg er superglad for mine C29ssMax .. de virker faktisk stivere end min gamle med 32 eger og Mavic fælg. Og de ruller suverænt.
   I det nye What Mountainbike er der test af 29er hjul, og de nye SLR 29, som vejer 100g mindre, får topkarakter foran alle carbonhjulene!

   vh/Søren


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: