MTBlog.dk

Med hiv og sving

Posted in Landevejscykling, MTB, Træning by Søren Svendsen on 4. juli 2012

I MTB-verdenen er der en tilbagevendende diskussion om click-pedaler eller flats, er det optimale. Artikler om man ikke tilfører energi ved at hive op i pedalen, har fået flats-fan til at vejre morgenluft.

Uden at ville blande mig i hvilke pedaler man lyst til at køre med, det er alligevel et personligt valg med fordele og ulemper, er jeg nødt til uddybe “at man ikke tilfører energi ved at hive i pedalen”. Det er tilsyneladende rigtigt, da der er lavet en del tests, men det der hører med til historien er at man ikke kan flytte sin opadgående fod hurtigt nok til at den ikke kommer i vejen for pedalen. Sagt med andre ord, man taber energi fordi foden sidder i vejen! Derfor er resultatet at man får mere ud af  sine kræfter hvis man har et rundt tråd, altså lærer at hive pedalen tilbage og op, for så går der mindre energi tabt! Du kan læse den lange historie fra Bicycling.com her, hvor der bla står:

“When you look at even the best cyclists, they’re losing power on the upstroke,” says Carver. “The pedal is actually pushing your leg up, so the goal is to lose as little power as possible and get that foot out of the way.”

Og det fede er, at den bedste måde at træne det på, ifølge artiklen, er at køre mountainbike!

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. J.C. said, on 4. juli 2012 at 20:12

  Tak for linket Søren, og ikke mindst dine rigtig gode og interessante blog’s….giver noget at arbejde med må man sige. Interessant at der er så meget at hente…!!!
  Brgds
  J.C.

 2. Thomas brandmand said, on 10. juli 2012 at 11:14

  Tak for turen i søndags, her er linket til lidt smil: https://vimeo.com/33584494
  Forsat god ferie….

  Thomas


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: