MTBlog.dk

Sorte huller

Posted in Alperne, Træning by Søren Svendsen on 14. juli 2010

Det er svært at træne til en Alpe-tur på visse punkter her i Danmark. Specielt er det vanskeligt at træne nedkørsler der er lange og stejle nok. I Alperne er nedkørslerne hårrejsende stejle og lange nok til at musklerne i underarmene syrer fuldstændig til af at bremse og lårerne skriger af at hænge bagved sadlen i halve timer i træk.

De fleste af os har “sorte huller” rundt omkring på sporene, steder vi enten ikke kan, eller tør, køre. Personligt havde jeg 3 på mine sædvanlige ruter indtil sidste år. En af dem er nedkørslen fra Klint ! Klint er et gammelt kalkbrud helt ud til vandet, hvor man med lidt øvelse og held, lige akkurat kan træde op til toppen af et enkelt singletrack. Fra toppen er der en fantastisk udsigt, og en efter min mening, scarry nedkørsel af en eroderet, stenet og meget stejl tidligere sti. Jeg har flere somre holdt og kikket fra toppen, og tænkt det ikke  var noget for mig. Sidste år havde vi allerede besluttet Alpe-turen nu til september, så nedkørslen var jo oplagt træning. Det krævede lidt tilløb og justering af udstyr, men det blev da til et par gange, en enkelt endda rimelig elegant.

Og nu holdt jeg der så igen i dag .. på den langbenede .. med fjernbetjent sænkbar sadelpind .. og uden en rimelig undskyldning. Det kunne have været et pres, men det var det faktisk ikke da jeg holdt der. Den så ikke nær så skrækindjagende ud som sidste år, det er fantastisk hvad man kan vænne sig til. Og ned gik det med hjertet i halsen og pulsen bankene .. næsten elegant.

Nok har vi ikke Alpetræningsfaciliteter i Danmark, men de sorte huller kan sagtens bruges som det. I den sidste ende handler det jo om at overvinde sig selv !

Tagged with: , , ,

6 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas brandmand said, on 16. juli 2010 at 07:11

  Sjovt nok, så har jeg også stået der på toppen af Klint og “samlet mod” inden turen gik nedaf, man kan jo altid knibe øjene samme og forestille sig at det er alperne;-)
  Nå du fik købt en ny pind med remote, er det vejen frem? Hvor meget vandring har du i snuden på LT’en?
  Hvis du ikke allerede har prøvet det, så er en tur på Isefjordsstien mod Kongsøre en OK tur, man komme igennem nogle skovstykke hvor der belæg for en lille afstikker ind på nogen af sporene, jeg ved godt det er en frem og tilbage tur, men man kan jo krydse over ved Vig og køre mod Veddinge bakker 🙂

 2. Søren Svendsen said, on 16. juli 2010 at 09:21

  Hej Thomas

  Ja, jeg fik et tilbud fra 2Pure jeg ikke kunne sige nej til, så nu har jeg en Joplin 4 med remote 😉
  Den har 100mm og virker rigtig fedt, men kan godt finde på at synke hvis jeg rammer sadlen skævt. Det skal jeg lige have check på.
  Jeg har en Fox 150 FIT RLC med 15mm aksel foran. Super gaffel som dog pga FIT-systemet ikke er helt så småbump-sensitiv som mine andre Fox-gafler.
  Turen til Kongsøre kender jeg godt, selvom det er nogle år siden jeg sidst har kørt den. Området omkring Flådens terrænbane, er rigtig fint men desværre, som du selv er inde på, lidt en dead-end !
  Bor du i området ? Jeg har efterhånden fundet et par fine 3 timers ture.

  vh
  Søren

 3. Thomas brandmand said, on 16. juli 2010 at 12:20

  Hej Søren

  Nej jeg bor i 2100 Latte 😉 , men er ligesom dig landligger, ved østerlyng tæt på hovvig fuglereservat..

  På vej til ferie i Frankrig, havde vi lige et par dage i Freiburg, der havde jeg fået en siddepositionsanalyse her: http://www.radlabor.de ,af fruen, det viste sig, at min LT1’er i M er for kort i overrøret til mig, så nu skal jeg finde på noget nyt, og jeg ved ikke rigtigt om det er lidt overkill med LT2’erns vandring til en doo it all trailbike, og Nickel syntes jeg måske vejer for meget. Så et andet bud er en Yeti ASR5, ak alle de beslutninger 🙂

  Hygge
  Thomas

  • Søren Svendsen said, on 16. juli 2010 at 13:51

   Hvis det skal være en to-do-it-all-bike, er 120mm måske nok mere rigtigt.
   Jeg er ikke i tvivl, det næste er en Tallboy .. den må være perfekt i Danmark. Så kan LT’eren stå i kælderen og vente på næste Alpe-tur 🙂

 4. Kasper said, on 22. juli 2010 at 11:46

  Det sorte hul må du vise mig!
  Jeg tager i sommerhus på lørdag og har cyklen med. Skal vi køre en tur sammen!?

  🙂 Kasper

 5. Gummisniksnak | MTBlog.dk said, on 6. marts 2016 at 14:35

  […] direkte nedkørsel fra Klint og hårnålesporet i Tisvilde Hegn med dem .. det er vist de nærmeste alpe-simuleringer i […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: