MTBlog.dk

Varmeflimmer

Posted in Cykler, MTB by Søren Svendsen on 11. august 2010

Egentligt var det planen at Superlight’en skulle have været med på ferien i Kroatien, da den er rimelig let og simpel, og kan køre næsten hvad som helst, også asfalt. Af forskellige årsager gik det ikke sådan, jeg fik ingen cykel med, og måtte derfor ud og leje et turist-lig.

Vi var 3 og det var netop hvad byens centrale udlejer kunne mønstre på en gang; en lokal produceret Author i den meget billige ende, en ramponeret GT Aggressor i discount-udgave og en godt slidt flere år gammel Cannondale F7 .. som jeg fik. En nødtørstig service med et multitool på terassen fik bremser og gear til at virke, sadel og styr til at harmonere og sololie, faktor 30, fungerer fantastisk som kædefedt. Og så kom der EggBeatere på.

De første dage på Hvar havde jeg kikket lændselsfuldt på de små stejle og stenede stier i området, men havde måttet erkende at selv på min Blur LT ville det være en mundfuld. Så på en pensionsmoden Cannondale med en forgaffel hvis bedste, og eneste, funktion var at den kunne sige KLONK, et baghjul med konstant jamrende eger og V-bremser der selv som nye ikke havde været meget værd, var det et no-go.

Det blev til et mix af 3 af de ruter den lokale turistforening havde anbefalet som dagsture. 60 km, 1.200 hm på et mix af asfalt og dårlige grusveje, med en heftig stigning til øens højeste punkt på 628 m, Sveti Nicola. Fed tur !

De efterfølgende dage havde jeg selvfølgelig abstinenser og ville køre mere, men det pudsige var at jeg ikke længere drømte om at slippe den langbenede med 150mm løs på de vilde nedkørsler, men om at trille rundt på min gamle Marin stål-hardtail, som er blevet degarderet til bycykel med flats ! Det var næppe pga positiv indflydelse fra Cannondalen, men snarere fordi hele byen og området, og de 32 grader, mere indbød til uformel leg på trapper, småstier og stejle bygader fra Middelalderen, end hardcore kørsel med hele udstyret og sammenbidt attitude. Livet er enkelt ved Middelhavet !

Bare rolig, nu er jeg kommet hjem, og på bedre tanker efter den første tur til købmanden på Marin’en. Her er byen for enkel, vejret for dårligt og livet for kompliceret til en hardtail 😉

Tagged with: , , ,

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Adam Christensen said, on 12. august 2010 at 15:33

  Fin beskrivelse af vores tur som jeg fik meget ud af, og egentlig synes jeg slap hæderligt fra, på trods af min manglende cykel/MTB-erfaring 😉

  Puls- og højdekurve fra mit RS800sd kan findes her:

  /Adam

 2. Thomas brandmand said, on 17. august 2010 at 11:38

  Hej Søren!
  Kan du gi’ et råd angående kompakt kamera, til at tage med på ture, jeg har et Olympus Mu, men jeg syntes egentlig ikke det det er super godt, eller også er det bare teknikken det kniber med..
  P.S. Har fået købt mig en dims med remote, og så har jeg lige bestilt en Nickel med en RP23, håber at jeg har den inden jeg smutter til Østrig 😀

  Thomas

  • Søren Svendsen said, on 17. august 2010 at 11:51

   Hej Thomas

   Jeg er jo selv Canon-mand og plejer at anbefale Nikon eller Canon. Mit bud er et Canon G11, jeg tager selv de fleste MTB-billeder med en G10, eller et Canon S90 som er lidt mindre. Nikon har næsten tilsvarende modeller. Vil du have lidt udviddet rådgivning kan du ringe til mig på 20450045.
   Selv er jeg frygteligt i tvivl om jeg har kræfter til også at slæbe et spejlreflex med over Alperne om 3 uger ! Men jeg tror jeg forsøger, selvom jeg på turen for 2 år siden endte med at lade det køre med bagagen.
   Fedt med en Nickel, den vil jeg gerne se 😉
   Hvornår skal du afsted ?

   //Søren


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: