MTBlog.dk

Pivskiden og den franske forbindelse

Posted in 29", Alperne, MTB, Træning, Ture, Udstyr by Søren Svendsen on 2. november 2014

Frokost med udsigt til startbyen

Overlægens mor har et hus ved Nice, Norweigian flyver direkte dertil og der findes en bog med 100 mtb-spor i området .. bliver det meget bedre? Ja, overlægen havde hyret forfatteren til bogen, Greg Germain som er proff guide og har 1001sentiers.fr, til at guide os!

Alpes Maritime

Jeg har jo ikke worldcup-ben så på mine 29ere kører jeg normalt med en pivskid på 22T, hvis jeg skal op alle steder. Fra tidligere ture i Alperne ved jeg at en lav gearing er helt essentiel, så da jeg for et års tid siden så at en initiativrig amerikansk mtb-entusiast selv CNC-fræste 2oT klinger i stål, bestilte jeg en. Indrømmet, jeg var lidt i tvivl om jeg skulle montere den, dels er det jo lidt pivet og dels lidt unfair overfor de andre .. men jeg endte med at sætte den og en 34T på mit 2×10 kranksæt.

Allerede på den første opkørsel var der ingen tvivl .. det var helt rigtigt! Med en 20T på en 29er har man samme gearing som med en 22T på en 26″, og det vidste jeg jo egentligt godt, fra de tidligere ture i Alperne, er en perfekt løsning. Skal det totaloptimeres, skal 34’eren være en 32’er, så springet bliver mindre.

Grey earth

Greg var også en perfekt løsning. Normalt kører en guide en rundt i området og viser de bedste spor, men Gregg udviste en viden og entusiasme ud over det sædvanlige. Han fortalte om området, sporene, naturen, historien og gav os køreråd .. når han ikke ledte os ned af de smalleste, vildeste, stejleste og smukkeste spor. Alpes Maritimes hvor vi kørte, er ikke bare Nice’s baghave men et område på størrelse med hele Sjælland og sporene er mange steder ikke større end små gedestier, men alligevel virkede det som om han kendte hver en hårnål.

Greg Germain

Vi kørte 6 spor .. så der er 94 tilbage!

Jesper i de røde bjerge

 

 

10 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas Nielsen said, on 2. november 2014 at 21:51

  Lyder helt fantastisk og ser virkelig lækkert ud! Det kan meget vel ske at det lykkes mig at lokke familien med til Nice næste år. Planen har hele tiden været at køre mod Rivieran med cykel på bagsmækken og mindst et stop i Alperne. Så Nice lyder som det perfekte slutmål. Nu håber jeg bare at bogen når at blive oversat til engelsk inden det 😉 Tak for tippet.

  • Søren Svendsen said, on 3. november 2014 at 07:03

   Hej Thomas
   Vi spurgte faktisk Greg om ikke han ville oversætte den anden og nyere bog om MTB i området, men det var der ingen planer om. Til gengæld fortalte han at forlaget har lavet en app man kan købe, hvor man kan downloade GPS-filer af alle sporene! Greg har selv tracket alle 100 spor 🙂
   Go’ tur
   Søren

   • Thomas Nielsen said, on 5. november 2014 at 19:19

    Super! Den skaffer jeg mig med der samme 🙂 Tak!

 2. Robert Nordenhof said, on 3. november 2014 at 07:33

  Det lyder bare super spændende. Interessant med 20 t Der skal vist kigges nærmere på det sted dernede 😉
  Hvad hedder Appen og bogen ?
  Mvh
  Robert Nordenhof
  MTB7130+

  http://teamradon4fun.blogspot.dk/

  • Søren Svendsen said, on 3. november 2014 at 07:47

   Hej Robert
   Du kan bare følge linket i bloggen til bogen. Jeg ved ikke hvad app’en hedder, men det er forlaget der har lavet den så mon ikke du kan finde den på deres side?
   vh/Søren

 3. Overlægen said, on 3. november 2014 at 21:56

  Vtopo iphone app

 4. Thomas brandmand said, on 5. november 2014 at 10:30

  Det lyder som en super tur… Er det de sorte slagger bjerge ved Digne i kørte på?

  Cheers
  Thomas

 5. Overlægen said, on 16. november 2014 at 22:25

  De grå bjerge er i Haut Var ved Portes de Mercantour. Kan anbefale Gregs bog: Alpes Martimes, Terre de VTT som en introduktion, billedebog og generel appetitvækker til de mange områder i Alpes Maritimes ( er dog uden detaljerede ruter, men det har de andre Vtopo guides han har skrevet). http://www.1001sentiers.fr/boutique/livre-alpes-maritimes-terre-de-vtt.html

  en del videoer fra området hvis du søger på portes de mercantour og VTT..

 6. Mekanisk doping | MTBlog.dk said, on 29. maj 2018 at 12:54

  […] Problemet er bare at ovalen kun dur til 1 x et eller andet .. og et alpekryds kræver en virkelig lav gearing. Det betyder nogle kompromisser at gå fra 2×10 til 1×11, med med SunRaces […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: