MTBlog.dk

På kollissionskurs

Posted in Brok, Søndagstur, Spor & ruter, Træning by Søren Svendsen on 13. oktober 2014

Møns Klint. Foto: Michael Hertz

Der er blevet råbt efter mig et par gange på det seneste. Sidst blev jeg kaldt gammelfar i byen, fordi jeg kørte efter færdselsloven. I skoven har jeg ikke kunnet høre hvad der blev sagt for det har begge gange været fra modkørende i høj fart som mente jeg skulle flytte mig væk og udenfor sporet.

En af de mere animerede debatter den seneste tid på DMK’s forum, har været om det er OK at sporet i Rude er blevet ensrettet. De fleste ser det som en fordel at man nu kan give den gas uden at få en modkørende i hovedet, men der er flere som mener de skal have lov til at køre som det passer dem. Og det er nok essensen af det hele, både i byen og i skoven, mange cyklister vil at have lov at køre som det passer dem!

Selvom jeg langt fra er nogen engel i trafikken, eller i skoven, ser jeg færdselsloven som et utroligt godt redskab, som gør at vi alle kan gøre næsten hvad vi vil. Færdselsloven gælder både i byen og i skoven. Det sidste kommer nok som en overraskelse for en del, og i hvert tilfælde er der en del fodgængere der ikke tror det. Men lad os holde os til cyklisterne. Færdselsloven gør det meget nemmere at forstå og forudsige hvad andre medcyklister gør. Når man møder hinanden, holder man til højre og støder ikke sammen. Når man overhaler sker det venstre om, så begge parter ved hvad der sker. Selvfølgelig er der også en form for conduite og nogle uskrevne regler i skoven så den der kører op tager den letteste rute, og har man øjenkontakt og gensidig forståelse for at det er lettere at passere hinanden højre om, er det heller ikke noget problem.

En del af dem der har det svært med færdselsloven i skoven, kører som om de er ved at vinde et cykelløb. De tror at fordi de træner, er sporet pludseligt befriet for færdselsloven og andre begrænsende faktorer .. det er det ikke! Faktisk er det normalt i motionsløb at man skal overholde færdselsloven, det er kun i afspærrede løb færdselsloven er suspenderet. Og selvom man kører hurtigt har man ikke mere ret til sporet, end dem der kører langsomt.

Det pudsige er at det jo ikke er Worldcup-racere der opfører sig dårligt når de træner, nej det er primært gennemsnitlige midaldrende mænd som mig selv, i stram lycra. Og vi ville jo nok bare have godt af den ekstra træning en opbremsning og en acceleration giver. Så spænd hjelmen og kør pænt!

PS. Jeg er som sagt ingen engel men har det princip at bryder jeg reglerne må det ikke være til gene for andre.

Tagged with: ,

8 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jan said, on 13. oktober 2014 at 08:23

  Enig! Altså bortset fra at man da vist bør overhale venstre om 😉

 2. Rikke said, on 13. oktober 2014 at 09:22

  Hørt!

 3. Thomas Nielsen said, on 13. oktober 2014 at 10:00

  Mit indtryk var ellers at de fleste var begyndt at følge den nu ensrettede vej i Rude, dog var det helt absurt igår. Jeg tror at alle valgte at køre den forkerte vej. Det irreterer mig at jeg skal standse op på et af de fede passager med høj fart og godt flow bare fordi nogen synes at de skal have lov til at køre den retning der passer dem. Dog er jeg sjældent en af dem der råber surt når det sker, DMK’r som jo nok er de værste gider jeg ikke sige noget til, de kender reglen så det nytter ikke noget. Men lidt ældre middelaldrende personer, som måske ikke læser med i forums og på facebook, siger jeg det til så at de er klar over det.

  • Søren Svendsen said, on 13. oktober 2014 at 10:12

   Jeg var også i Rude i går. Der var MTB-O løb og en del af posterne lå så rytterne kørte mod ensretningen! Ikke specielt smart, men nok også en engangsforetagelse 😉

 4. thomasbonneThomas B said, on 13. oktober 2014 at 15:59

  Jeg kunne ikke være mere enig Søren. Det er som om mountainbikere i Københavnsområdet ingen forståelse har for almindelig god opførsel. Skovene nord for Kbh bliver brugt af mange mennesker med forskellige interesser, men jeg er efterhånden efterladt med det indtryk at det er blevet helt legalt at råbe efter folk på sporene (løbere, gående, cyklister eller andet godtfolk). Personligt holder jeg mig væk fra skovene i “myldretiden”. De mange brugere er kommet for at blive og ligesom mountainbikene tager de vel også i skoven for at få en god oplevelse? Jeg frygter den dag en mountainbiker kører et barn ned som er på tur i skoven med sine forældre og tilfældigvis har forvildet sig ind på et mtb-spor

  • Søren Svendsen said, on 13. oktober 2014 at 17:17

   Mountainbikens popularitet er et tveægget sværd!
   For et par år siden oplevede jeg det som om der var en del konflikter med andre skovgæster, men det er blevet meget bedre .. synes jeg. Måske handler det om en bevidsthed og at man får talt om det .. både i klubber og på sporet.

 5. Tine Kjølsen said, on 16. oktober 2014 at 08:01

  kære Søren
  Du har helt og aldeles ret – dog bør opråbet udbredes til cykelstierne både dem med med jord og dem med asfalt i hele stor KBH – der er en hel del ” idioter” derude som tror at færdselsloven KUN gælder ude på vejen og som ikke kender eller bruger de mest basale regler som at se sig over skuldrene før man trækker ud og som overhaler over- under- venstre og højre om uden at give signal – dammmmn det er anstrengende.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: