MTBlog.dk

De lokale

Posted in MTB, Spor & ruter, Ture by Søren Svendsen on 10. april 2013

Kristian på vulkan

Efter 6-7 års plageri lykkedes det, fruen indvilligede i at tage på familieferie på Club LaSanta! Jeg har været der for mere end 25 år siden, hvor jeg dels ikke var en cykelfreak, og dels syntes der var rædselsfuldt. Og igen for 7 år siden med sønnen, hvor han var på fodboldskole og jeg deltog i MTB-ugen .. og vi syntes begge det var pragtfuldt.

Gode MTB-spor er tit svære at finde, og 7 år gør det ikke nemmere at huske hvor de ligger, så jeg støvsugede nettet i håb om at finde nogle svedige GPS-track .. det lykkedes ikke. Mikkel, som var hjælpeguide for 7 år siden, sagde jeg skulle købe et kort og komme forbi ham. Det kom der heller ikke konkrete spor ud af, men heldigvis en kontakt til en lokal englænder Chris, med hang til mountainbiking. Chris blev kontaktet på FaceBook og var straks positiv: giv en melding når du er landet.

Chris og Blur'n

Vi havde kun lige sat kufferten i lejligheden da jeg sendte en besked til Chris, og svaret kom promte: kan du køre kl. 15? Klokken var 13.45 så det gik lidt stærkt med at samle Tallboy’n, finde udstyret og montere de korte rør. Efter 4 måneder på pigdæk, er man lidt vild efter at komme til at køre svedige spor i høj sol og mere end 20 grader. Men indrømmet, det første lille singletrack med barberbladsskarp lava i alle størrelser og former, var noget af en omstilling!

Chris kører Santa Cruz Blur TRc, så der var straks en vis kontakt, desuden er han også rigtig singletrack-minded, han kører som om fanden er i hælene på ham, når han rammer et singletrack .. bedre guide er svær at forestille sig! Jeg har hørt flere sige at der ikke rigtig er fede spor på Lanzarote, og MTB-ugen for 7 år siden bød da også på mere grusvej end spor, men det har jeg altid tillagt at guiden nok mest var interesseret i at køre stærkt. Og ganske rigtigt, ugen blev en ren fest, for Chris kender hver en lille sti efter 15 år på øen.

De lokale

Lørdag mente Chris vi skulle køre med en gruppe lokale spanioler fra sydøen, samt Paul fra cykelcenteret på Club LaSanta, og selvom de så lidt skeptiske ud da de blev præsenteret for en gråskægget dansker, tog de pænt imod mig. Jorge fra Magna Bikes guidede en fantastisk tur rundt om Ayiza .. og Tallboy’n blev beundret behørigt bagefter.

Jeg fortalte selvfølgelig familien om de fede oplevelser, og at Paul havde haft besøg i cykelcenteret af en dansker som var på udkig efter andre der kørte MTB. Paul viste ikke mere end han var stor, kørte 29er og havde skæg, men fruen mente straks hun kunne spotte ham fra vores bord på en af LaSantas restauranter, så hun rejste sig resolut og hentede ham. Efter 5 minutters speedsnak om MTB, sendte hun ham væk igen .. men så var Kristian identificeret. Det skal lige siges at det var Rolf og Ritter cykeluge samtidig, så det vrimlede med spandexmænd og anorektiske kulfiber-låger, men vi var kun to med hår på benene.

Kristian på kanten

Kristian har været nogle gange på LaSanta med cykel, så han kendte lokalområdet ret godt og havde stykket en 45 km tur sammen som bla kørte oppe på kanten af en af de udslukte vulkaner, og på en del af race-sporet Club LaSanta bruger til konkurencer. Chris tog straks udfordringen op og inviterede os med på de lokales onsdagstur. Der kom dog kun Chris, som så til gengæld forsøgte at vise os alle de spor kun de lokale kender. Det vildeste var nok the Picon Downhill .. en næste lodret 50-75m lang nedkørsel i vulkansk aske (pecon)! Både Kristian og jeg rystede på hovedet, men Chris sagde: don’t you ski, og kørte i fuld fart ud over kanten! Normalt ville man opnå helt uhyrlige hastigheder på sådan en nedkørsel, men den dybe vulkanske aske tog langsomt farten af, og Chris trillede roligt ud på grusvejen nede i bunden. Vi kørte udenom men endte dog med også at køre i pecon, og det var faktisk svært at holde fart i cyklen selvom det var stejlt.

Chris på The Picon Downhill

Det jeg egentligt vil frem til er, glemt alt om kort, GPS og ruter, overvind din medfødte generthed og find en lokal, eller to, som er ligeså singletrack-minded som dig. De sidste år har jeg fået guidede ture på Kullen, omkring Oslo og på Lanzarote af lokale. Det er bare federe at køre med guide, og med lidt held får man chancen for at gøre gengæld en dag! Alle synes det er fedt at vise deres favoritspor frem.

PS. Familien nød også turen!

Det kan blæse på Lanzarote

9 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bjarke said, on 10. april 2013 at 06:58

  Tak for de altid flotte billeder du har med i din blog. Man kan virkelig fornemme stedet.

 2. keikokato said, on 10. april 2013 at 07:03

  Super, det sidste billede er superfedt! Hvordan får du cyklen med derned, er det til at betale?

  MVH Rasmus

 3. Søren Svendsen said, on 10. april 2013 at 07:13

  Tak for roserne 🙂
  Når man rejser med JetTime, som er det officielle flyselskab til Club LaSanta, koster en cykel i kuffert 550 kr retur. Man kan også leje gode cykel på stedet, både på Club LaSanta og i LaSanta by.

 4. ALL-MOUNTAIN-NEXT said, on 10. april 2013 at 13:29

  Flotte pics, men sidste tager føringen.

 5. potterfitnessdk said, on 12. april 2013 at 17:07

  flot skrevet søren. skal du ud og køre i weekenden ?

  • Søren Svendsen said, on 12. april 2013 at 17:31

   Tak! Både og 😉
   Skal på teknikkursus med DMK/DGI lørdag .. og det er hvad det bliver til i denne weekend.
   Giv gerne et praj hvis du vil med en dag, som regel kører vi søndag morgen.

   • potterfitnessdk said, on 12. april 2013 at 20:45

    Super med noget teknik træning. Jeg regner med at køre store dyrehave blå spor et par gange i morgen.

    Jo tak, jeg er altid interesseret i at komme med ud 🙂

 6. potterfitnessdk said, on 21. april 2013 at 07:35

  hej søren, kører i her til morgen eller er jeg forsent ude ?

  • Søren Svendsen said, on 21. april 2013 at 13:29

   Hej Peter
   Ja alt for sent, for vi kørte i går 😉
   Ærgerligt! Vi kørte lørdag da det passede mig bedre denne weekend, og hvad værre er, så er jeg på landet næste weekend, og så er det H12.
   Skal jeg ikke sende dig en mail et par dage før, når vi rammer en søndagstur igen?
   Der bliver nok heller ikke meget torsdagsspinning mere, for nu er landevejene snefri 😉
   vh/Søren


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: