MTBlog.dk

Teknologisk nålepude

Posted in 29", Dæk, MTB by Søren Svendsen on 10. december 2012

Vinterfirkløver

De sidste års vintre har givet os helårs-weekendkrigere mulighed for at købe lidt ekstra gear .. pigdæk! Og det er ikke kun grejbunken der vokser, det er også oplevelsen. Det er mind-blowing og total surealistisk at tage den med 40 km/t hen over isen. Selvfølgelig kan man komme rundt på sporene med et par grovknoppede dæk, det er bare ikke nær så sjovt! Og selvom der umiddelbart kun er sne, er dækmønsteret optimeret til det, og tit er der jo is eller fasttrampet sne nedeunder.

Jeg indrømmer jeg har tvivlet, ikke på pigdækkene, men på at de har kunnet køre tubeless .. det er ligesom naturstridigt! Men erfaringerne fra de seneste dækmonteringer, og indkøb af diverse hjælpemidler, har fået mig til at føle mig som favorit i kampen mand vs. tubeless-dæk. Så på kom de, Ice Spiker Pro’erne fra sidste år .. vupti, og en slat latex. Og de kører .. helt suverænt!

Tanken om at køre hurtigt på is kan være svær for hjernen at kapere, men at det foregår på dæk med kondomtynde sider og 402 pigge, uden slange .. wow!

5 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. ALL-MOUNTAIN-NEXT said, on 10. december 2012 at 16:25

  Kører selv med Ice Spiker Pro på 3. år,og kan varmt anbefale den nye 2.3 størrelse til fronten. Bedre kontrol i høj hastighed.

 2. ALL-MOUNTAIN-NEXT said, on 10. december 2012 at 16:44

  Ja klart : )

 3. Rasmus Riemann said, on 28. december 2012 at 21:07

  Hej off topic spørgsmål her, har du en god ide til et kamera man kan have med på trail? Jeg er selv fotograf men er ikke inde i kompakt, micro 4/3 osv…

  • Søren Svendsen said, on 29. december 2012 at 11:24

   Jeg har altid et mindre kamera med, og nogle gange også et DSLR.
   I starten bruge jeg Canons G-modeller, senest G10. Så købte jeg Panasonic GF-1 og senere GX-1. Nu bruger jeg Canons nye EOS M. Panasonic’erne er nok dem der har virket bedst!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: