MTBlog.dk

Rigtige mænd bruger netundertrøje

Posted in MTB, Spinning, Udstyr by Søren Svendsen on 25. september 2012

Jeg tror det var X-man Bo der introducerede netundertrøjen til mig .. altså i forbindelse med cykling. Brynje netundertrøje, uanset temperatur. Det kørte jeg med et par år indtil jeg fandt ud af at tage den af når temperaturen var over 25 grader .. det gør Bo ikke! For et par år siden fandt jeg så ud af at andre producenter også lavede netundertrøjer, som endda var kortere så de ikke skulle rulles op i en pølse på maven for at være under min bib-shorts.

Nu hader jeg at fryse, og specielt om vinteren hvor man skiftevis er varm og gennembødt af sved, og kold og gennemblæst af en iskold vind, er det svært. Netundertrøjen leder sveden væk fra kroppen og videre til næste lag tøj, og er meget bedre til det end almindelige svedundertrøjer. Men sidder netundertrøjen ikke stramt, er det virkelig klamkoldt, men det gælder alle svedundertrøjer.

Men hvordan fan tester man hvilken netundertrøje der virker bedst? Det fandt jeg ud af ved et tilfælde, hvor jeg ved en fejl havde smidt en netundertrøje i tasken, i stedet for en almindelig svedundertrøje, på vej til spinning. Spinning er den perfekte test og giver en umiddelbar respons, i hvert tilfælde hvis man som mig sveder som en vredet karklud. Sidder trøjen for løst, er den klamkold så snart man holder op med at træde, hvis ventilationen kører, er den for varm koger man over inden opvarmningen er slut, og sidder den for stramt, ligner man (jeg) Freddie Mercury i 80’erne. Den trøje der virker bedst i spinningslokalet, er også den trøje der virker bedst ude, der er en direkte sammenhæng .. i hvert tilfælde så længe det ikke er frostvejr, for så er uld løsningen.

Enkelt, og så alligevel ikke .. for man er jo også forfængelig. Craft Cool Mesh Superlight på sporet, den virker bare bedst, Gore Base Layer i spinningslokalet, så ser man stadig ud som om man har tøj på, og uld når man burde køre på ski i stedet. Er det kummefryser koldt, laver Brynje faktisk en kombineret net og uld undertrøje, en to i en, og igen viser netundertrøjen sig som umulig at slå .. koldt eller varmt. Aldrig mere undertrøjer uden huller!

9 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Peter Ring said, on 25. september 2012 at 20:17

 2. BoV alias x-man said, on 25. september 2012 at 21:43

  Ja netundertrøjen har jeg altid på og især når det er meget varmt og jeg ved, jeg skal være længe ude. Brynje er mit mærke, men der skyldes mest at jeg på vej til GSM stadiet, hvor man jo ofte ved bedst selv. Jeg tror at jeg med tiden vil prøve dit råd. Ellers er jeg meget glad for uld og jeg jan godt lide conceptet med at man altid er varm selv om man er gennemblødt. Jeg har bare det problem at mit yndlingsmærke(icebreaker) ikke holder så godt.

 3. Thomas brandmand said, on 26. september 2012 at 09:41

  Hvor opdriver du Brynje? har godt nok ikke selv været særlig ihærdig med at prøve at finde dem, men jeg kunne ikke få dem der hvor de plejer at købe dem… og google var ikke min ven 😉

  • Søren Svendsen said, on 26. september 2012 at 09:53

   Hmmm .. det er flere år siden jeg sidst købte Brynje, men der havde både Heino på Østerbrogade, og Friluftsland på Frederiksborggade.

 4. Tine Kjølsen said, on 26. september 2012 at 17:07

  hmmmmm – svedigt (hø hø)

 5. Tine Kjølsen said, on 26. september 2012 at 17:08

  hmmmmm 2 – hvor er skovsneglen som Freddie havde siddende på overlæben?

 6. Rasmus Riemann said, on 5. december 2012 at 23:47

  Jeg har en fra Rapha med merino i de er super, men dyre…

 7. Klamkold | MTBlog.dk said, on 21. januar 2018 at 16:01

  […] Netundertrøjen er, som tidligere skrevet, cyklisten bedste ven, og jeg kører altid med en Superlight fra Craft inderst og om vinteren med uld ovenover i forskellige afskygninger. De seneste års lovprisning af uld i cykelverdenen har dog fået mig til at tvivle på den syntetiske netundertrøjes suverænitet. Så jeg prøvede at undlade den og tage den halvtynde Icebreaker uldtrøje direkte på kroppen. Ingen succes, klart mere klam og kold. Den inderste uldtrøje skal bare være tyndere, påstod min lidt yngre cykelvej som ikke ejer fedtisolering på kroppen. Men selv med mine isoleringsdepoter var resultatet det samme, selvom trøjen blev meget tyndere. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: