MTBlog.dk

Format ?

Posted in Foto, MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 2. februar 2011

Normalt fotograferer jeg kun på sporet for sjov og kan derfor også selv bestemme hvor meget udstyr jeg gider køre rundt med. Men sidste lørdag var det anderledes, fagbladet Sygeplejersken bringer i hvert nummer et opslagsbillede, altså stort over to sider, fra et hjørne af sygeplejen og havde bestilt mig til at tage et billede af Kenneth og Klaus, som jeg ofte kører med, og som begge er sygeplejersker.

Jeg har altid min Canon G10 med i kamelryggen og efter jeg har fået en WingNut, har jeg ofte også et Canon 500D med, det fysisk mindste Canon spejlreflex kamera med den lille APS-C chip. Det giver langt mere kontrol at fotografere med et spejlreflex-kamera men til gengæld kræver det også mere tid når man skal have rygsækken af, kameraet frem osv. Rent teknisk er det også bedre, specielt i dårligt lys og med lange brænvidder. Men min professionelle stolthed sagde mig at jeg burde rykke endnu et skridt og tage billedet med et fullframe kamera, hvilket jo gør at udstyret vokser, både i størrelse og i vægt ! Seb Rogers er en engelsk mountainbike-fotograf som ikke laver andet (!), altså udover også at blogge om sine problemer i forbindelse med det. Efter 42 blogindlæg er jeg klar over der ikke findes et endeligt svar på problemet med hvor meget udstyr man skal medbringe. Så det endte med fullframe, en Canon 5D mk II med 70-200 mm f4’eren og en 28 mm f1.8 ved siden af .. og G10’eren.

Rent vægtmæssigt var det ikke noget problem med WingNut’en, den er fantastisk, og rent arbejdsmæssigt fungerede det fint. Og nu sidder jeg så med A2 print af et par af billederne og sammenligner med et par taget med 500D’eren .. og kan dårligt se forskel ! Hmm … men det var vel også det Seb Rogers prøvede på at fortælle !? Og det betyder i hvert tilfælde at det kun er D500 der er med i kamelryggen for sjov.

PS. Det er selvfølgelig ikke nogen af de her billeder der kommer i Sygeplejersken .. så stay tuned !

7 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jannik said, on 2. februar 2011 at 18:33

  Hvad hvis du havde nøjes med G10’eren?

 2. Søren Svendsen said, on 2. februar 2011 at 18:47

  Det ville have været markant dårlige fordi billederne netop er tele-optagelser. Med vidvinkel ville det ikke have betydet alverden !
  Faktisk lavede luminous-landscape.com en test mellem en Canon G10 og et Hasselblad med et 39Mp bagstykke .. og det endte nærmest uafgjort !!
  http://www.luminous-landscape.com/reviews/kidding.shtml

 3. Fruen said, on 2. februar 2011 at 19:56

  Altså, det der fotohalløj er et nummer for nørdet efter min smag – troede trods alt, at cykelriet var det værste – efter snart 20 års ægteskab.

  • Jannik said, on 3. februar 2011 at 09:12

   Findes der ikke et blog kodex om at den nærmeste familie ikke nedgør Guruens guldkorn?
   (lidt i stil med at man ikke er ven med ens børn på facebook..)
   Keep up Svendsen!

   • Søren Svendsen said, on 3. februar 2011 at 10:08

    Det burde der være !
    Og nu er der også så meget kvinder ikke forstår 😉

 4. TUT said, on 3. februar 2011 at 07:23

  Hmmmmmm – jeg synes nu at du har haft mere opmuntrende ( læs: erotisk ophidsende) indlæg end dette………….. jeg er nok mere til de svedige indlæg…kh tine

  • Søren Svendsen said, on 3. februar 2011 at 10:06

   Sorry, troede lange linser også var noget for dig .. men så må du glæde dig over de mandlige sygeplejersker i lycra 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: