MTBlog.dk

50.000 kr. pr. meter

Posted in Rygsække, Udstyr by Søren Svendsen on 7. marts 2010

De fleste mountainbikere er også grej-freaks, og jeg er i hvert tilfælde. Der er altid plads til at perfektionere tingene !

Min nybyggede Blur LT, til Alpeturen, arvede alle delene, på nær forgaflen, fra min gamle Blur fra 2004. Der er dele der er 4-5 år gamle og der er dele der er næsten nyindkøbte. Ingen problemer .. og dog. Med den længere vandring og det lidt vildere temperament, synes jeg styret skulle være bredere. Og når jeg nu skulle have nyt styr, kunne det jo lige så godt blive et OS, som er stivere .. og så var jeg jo også nødt til at købe en ny frempind. Umiddelbart ville jeg også gerne sænke styret lidt, så delene blev bestilt så det hele ville passe uden pensionisttillæg (spacere).

Efter 2 ture med det set-up, kunne jeg godt mærke at styret stadig var lidt for højt. Lidt er meget svært at definere og 5 mm kan være helt afgørende. Uden spacere og med et low-riser styr, er muligheden kun en anden frempind med anden hældning. Og her er det så regnestykket kommer ind. Den nye frempind kostede 600 kr, og flyttede styret 12 mm .. det er 50.000 kr. pr. meter ! Til gengæld er det helt perfekt nu 😉

Det er de små ting der gør forskellen ! Jeg har kørt 2 CamelBak Mule trætte, inden jeg fik en Deuter Exp. 8, som sidder meget bedre på min ryg. Efter at have ødelagt 4 Deuter mundstykker på vandblæren, fandt jeg på at stoppe en CamelBak blære i Deuter’en. Perfekt, lige indtil jeg skulle til Alperne første gang. Det krævede en større rygsæk, og det endte efter flere forsøg, med en Dakine Nomad. Normad’en blev også udstyret med en CameBak blære og den viste sig at have en fantastisk feature, eller rettere 2. Den har 2 små sidelommer med lynlås, som man kan åbne uden at tage rygsækken af .. og mens man kører. Perfekt til et lommekamera, og et hit når man er fotograf !

Nomad’en var næsten perfekt, men sad ikke helt så godt, pga dens flade ryg, som Deuter’en hvis ryg består af 2 længdegående puder. Men så kom der en ny 2010 model Nomad, med længdegående puder i ryggen. Og efter 2 ture med den, kan jeg kun sige, det er meget tæt på perfektion .. når jeg får smidt vinterhandskerne og igen kan nå kameraet !

Tagged with: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: