MTBlog.dk

Det hvide pulver

Posted in Træning by Søren Svendsen on 9. marts 2010

Så kom mit pulver endeligt ! Jeg løb tør for snart en måned siden og har måttet bruge alle de mærkelige rester jeg har haft liggende .. men så blev skabene da tømt 😉

Efter en spæd start med dårligt smagende energidrik for mange år siden, har den stået på vand og barer .. og måske en gel. Væske for sig og energi for sig. Så kan man kontrollere indtaget af væske og energi uafhængigt af hinanden, og man får ikke ødelagt sin drikkeblære med dårlig smag. En gang saftevand/cola/energidrik i blæren, og den smager dårligt resten af sine dage.

Efter jeg begynde den forrige Alpe-træning og forsøgte at følge Joe Friels principper om daglig træning, har jeg måttet revidere min opfattelse. Efter de lange ture om søndagen, havde jeg hovedpine og jeg var ofte ikke særlig oplagt når jeg kom i fitnesscenteret i løbet af ugen. Min krop manglede noget. Dels salte, mineraler osv som blev skyllet ud med de 3 liter vand der ryger gennem systemet på en lang tur, dels nogle nye kulhydrater i depoterne. Det første problem er det man bla løser med energidrik. De gode energidrikke indeholder de ting du har brug når du arbejder hårdt og der ryger en masse væske ind og ud af kroppen. Det andet problem løser man ved at indtage noget energi de første 15 minutter efter træning, hvor man taler om man kan fylde depoterne og der er hul til det. Jeg fik også et praj fra en anden MTB’er, som havde været med i et forsøg, om at det har vist sig at være rigtig gavnligt at indtage lidt protein sammen med kulhydraterne, under træningen, specielt hvis man taler om endurancesport over flere dage. Det korte af det lange blev at jeg købe en nyudviklet energidrik med 20% protein, specielt til endurancesport, Maxim Energi and Restitution, som jeg drak ud over vandet. Og efter end træning i fitnesscenteret, drak jeg en lille cacaomælk. Det virkede, men smagte ikke rigtig godt, hverken Maxim eller Lille Lise. Og ligesom Lille Lise cacao er billigt i Netto er Maxim rigtig dyrt. High5 kom så på markedet med deres 4:1 og den synes jeg rammer lige i plet og smager godt, så nu bruger jeg den både på længere ture og efter end træning.

Men hvorfor gå og vente på pulver, det kan man jo købe alle vegne ? Ja, en bøtte koster 500 kr .. men i England koster den under 200 kr, sendt til Danmark ! Og det forstår jeg ikke i vores globaliserede verden ? At ting er 20, 30, 40% dyrere i Danmark er OK, vi er et lille land, men 150% dyrere, det er uanstændigt !

Tagged with: , ,

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jan said, on 23. marts 2010 at 20:56

    Fed side og tak for tippet. Har længe ledt efter noget god energi. Bestilt hos CRC til ingen penge, og jeg glæder mig til at prøve det.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: