MTBlog.dk

Rundt på ovalen

Posted in MTB, Træning, Udstyr by Søren Svendsen on 9. december 2015

Amager by day

Højbollen startede jo egentligt som en slags ekstra-cykel og blev derfor også bygget op med forhåndendeværende dele som 1×10 med One-Up. Men som det tit går, er delene blevet bedre og bedre .. selvom det ikke var meningen. Bos Dizzy gaffel, som er et perfekt match, C29ssMax hjul, arvet fra T-boy, så nu skal den også snart køre tubeless, og forleden kom den skifter jeg manglede for at køre XT 1×11. Det har jeg glædet mig til, for selvom One-Up i og for sig fungerer, irriterer det ujævne spring i de høje gear mig og det ligger lige der hvor man ofte kører på flad vej. Desuden har jeg kunnet mærke at One-Up 16T’eren blev hurtigere slidt end de omkringliggende tandhjul, hvilket har betydet et forringet skift.

Som et lille eksperiment købte jeg i sommers en oval B-Lab klinge, så den røg på sammen med XT 1×11. Med alle de nye dele og opmærksomheden rettet på skift og gearspring glemte jeg helt den ovale klinge. I næsten en time kørte jeg og tænkte på hvor godt det hele fungerede og hvor fedt cyklen rullede, inden jeg kom i tanke om klingen. Men så faldt 10-øren .. det ruller bare bedre med en oval klinge, eller rettere det føles sådan!

Nu har jeg kørt med den ovale et par gange og specielt i to situationer synes jeg det kan mærkes og hjælper. Når man kører meget stejlt op har man et rundere tråd og dermed også bedre greb, og når man sidder og lider i modvind eller op ad bakke, så kører det hele bare lidt nemmere. Så jeg fortsætter rundt på den ovale.

Imager by night

5 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas brandmand said, on 24. december 2015 at 12:04

  1-0 til de ovale😜 Glædelig (h)jul og godt nytår🎅🏻

 2. nico583c said, on 7. januar 2016 at 13:55

  Hej Søren

  Jeg kom lige til at tænke på, hvad for en gaffel der virker bedst. Din Foxgaffel på Tboy, eller dizzy’en?

  Fed bog for i øvrigt.

  Mvh. Nicolai

  • Søren Svendsen said, on 7. januar 2016 at 18:49

   Hej Nicolai
   Jeg synes det er de fedeste gafler, begge to .. men med en lidt forskellig karakteristik!
   Fox er altid meget plush på sin egen måde, Dizzy’en er dæmpet meget liniært og helt kontrolleret .. man mærker slet ikke når man bruger hele vandringen. Så de har forskellig personlighed. Umiddelbart synes jeg Fox’en passer perfekt til T-boy’s bagende, men jeg ved der er andre T-boy fans som sværger til Dizzy’en. Til gengæld synes jeg Dizzy’en er et perfekt match til Højbollen 🙂
   vh/Søren

 3. Emma said, on 16. januar 2016 at 18:57

  Shit nogle fede billeder du tager! De løfter lige vinterstemningen en smule! http://danoz.nu

 4. Mekanisk doping | MTBlog.dk said, on 29. maj 2018 at 12:54

  […] at jeg i efteråret satte en oval klinge på, som jeg havde fået tilovers fra en anden cykel. En oval klinge mærker man ikke umiddelbart .. men så […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: