MTBlog.dk

Frem og tilbage

Posted in Sadler, Spinning by Søren Svendsen on 11. september 2011

Da jeg for 10 år siden startede med at køre spinning, hed det bodybike. Efter nogle år skiftede det navn til spinning – med mindre man netop kørte på en BodyBike, som smart nok havde registreret navnet. I år har det så igen skiftet navn – til cykling, da nogen har taget patent på konceptet spinning!

Anyway, det er måske ikke så dårligt for så bør det jo minde om cykling .. og det gør det faktisk ikke altid! Og så kan man måske også forestille sig at cyklerne, kommer til at ligne cykler, rent geometrisk? Det gør de nemlig heller ikke nu, de bærer præg af  dels at være konstrueret før racercyklen blev ergonomisk, dels en fitnessinstruktørs våde drøm om store lårmuskler. Hvis sådan en BodyBike eller spinningscykel blev hevet med til et body-fit hos en af dem der udfører den slags, ville den få problemer på trods af alle dens indstillingsmuligheder – med mindre ejeren er i nærheden af to meter høj.

Det har altid undret mig at jeg ikke følte mig comfortabel på spinningscyklen og ikke kunne få sadlen langt nok frem på trods af min rimelige højde på 184 cm. Jeg har min egen sadel med til spinningstimerne, og fornyelig fik jeg så den ide at vende den forkert på beslaget, så den fik set-front i stedet for set-back – altså sidder lidt foran toppen af sadelrøret, i stedet for som den normalt gør, lidt bagved sadelrøret. Det betyder at sadlen nu kan komme 5 cm længere frem, og vupti .. nu kan jeg justere cyklen rigtigt!

Når jeg med mine 184 cm skal have sadlen ca. 4 cm længere frem end det normalt er muligt, hvad skal vi så gætte på en kvinde på 160 cm mangler i at kunne sidde rigtigt!?

PS. Det er jo svært at lære en gammel hund nye kunster, så spinning bliver ved at hedde spinning på denne blog.

Tagged with: , ,

7 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. TUT said, on 12. september 2011 at 06:18

  det er nu en dejlig gammel hund og det er godt at du ikke svajer med vinden og ændrer retorik bare fordi det nu hedder noget andet………jeg har inviet min spritnye cykel her til morgen på vej til arbejde – så du lynet?

  • Søren Svendsen said, on 12. september 2011 at 06:30

   Mine øjne er heller ikke hvad de har været, så jeg så dig ikke – men måske hørte jeg braget da du gennembrød lydmuren?
   Var det fedt?

 2. Dennis A said, on 12. september 2011 at 16:32

  Jeg har før læst om din egen spinningsadel, men hvordan bærer du dig ad rent praktisk? Har du købt en firkantet sadelpind, der passer på cyklen, eller afmonterer du centerets sadel hver gang?

  • Søren Svendsen said, on 12. september 2011 at 16:52

   Jeg har fået fingre i en af de metalcylindre sadlen er monteret på og den sidder min sadel nu på. Så jeg skruer bare den store vingemøtrik, som justerer sadlen, helt ud og sætter min egen sadel på 🙂

 3. Erik Fechner said, on 3. november 2012 at 20:10

  ENDELIG! Jeg troede jeg var ved at blive skør – alle har kigget underligt på mig, når jeg sagde jeg ikke kunne indstille en skod-bodybike-spinning-cykel. Har altid sagt, at disses geometri kun passer mennesker over 2 meter. Jeg er 177 cm og får hvert år rygsmerter af de møgcykler.
  Men på bodybikes hjemmeside kan man nu få en adapter, som fremrykker sadlen op til 9 cm! Den koster kun ca 600 kr.
  Link til adapteren: http://www.bodybike.dk/node/216

  • Søren Svendsen said, on 5. november 2012 at 07:55

   Hej Erik
   Jeg oplever også de ikke er særlig lydhøre eller interesserede i de centre jeg kommer. Jeg sende faktisk en mail til BodyBike, som vendte tilbage og spurgte om jeg havde nogle oplysninger om ergonomisk rigtige mål på cykler .. så jeg sendte dem nogle links. Og så foreslog jeg dem at lave en ergo-cykle hvor den adapter du omtaler er en del af cyklen, meeeen … så ville prisen på cyklen jo stige!
   Som beskrevet er den billige og nemme løsning at have egen sadel med beslag, og så vende beslaget forkert .. det giver 5 cm. Beslaget koster vist 250 kr hos BodyBike, men kan findes billigere.
   vh/Søren

   • Erik Fechner said, on 5. november 2012 at 11:16

    Har kørt med din løsning i flere år med at vende beslaget, det er ikke nok for mig. Jeg har desværre måttet bestille beslaget hos Pedan A/S via Bodybike til 711 kr inkl. forsendelse. Ja, du læser rigtigt: 711 kr. Det er ikke til at finde andre steder. De adaptere burde udleveres gratis, eller i det mindste til kostpris, da det er en fejlkonstruktion at man ikke kan justere sadlen ordentligt. Problemet kender de – ellers ville denne adapter jo ikke eksistere!
    Se dette klip fra en livestrong indendørs cykel, der kan justeres ordentligt: http://www.youtube.com/watch?v=361cd-molCo
    Jeg sender klippet videre til bodybike – synes det virker arrogant at de beder om “rigtige mål” på cykler. Det er jo ikke bare få cm galt, det er nærmere 10 cm for lidt justeringsmulighed der mangler.
    Erik Fechner


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: