MTBlog.dk

On the road again

Posted in Landevejscykling, Pulstræning, Spinning, Træning by Søren Svendsen on 8. marts 2011

DMI havde annonceret det, solen skinnede og lokkede fra en skyfri himmel, og den lange venteliste på spinningsholdet gjorde udslaget, Major Jake vågnede og landevejssæsonen startede i morges. Det passer lige med at følge den mindste i skole og fortsætte, men UPS .. ingen pedaler, har fornyelig skiftet system og har ikke helt nok til alle cykler .. og cykeltøjet fra i søndags var kun vasket, ikke tørt. Som Clint Eastwood siger i en film; improvise, adapt and survive !

Normalt gør jeg alt for ikke at ligne en rigtig landevejsrytter, crosscykel med skiver, MTB-sko, hat med skygge, knicker, alle no-go’sene, men vaskesituationen havde tvunget mig i en SaxoBank jakke som en venlig sjæl har foræret mig, og selv en sort vest kunne ikke skjule det. Jeg var frit bytte for pendlercyklisterne i morgentrafikken. Heldigvis var der kun en enkelt seriøs udfordrerer som til gengæld måtte trække mig hele vejen til Farum mens jeg lå bagved og stønnede med en puls godt oppe i 90’erne. Han vendte sig medfølende da han drejede af, og sagde at han ikke håbede jeg havde ligget bagved og frosset !

Det kommer bagpå mig hvert år ! Når landevejssæsonen slutter går Major Jake i hi og jeg hopper på spinningcyklen. Hele vinteren kører jeg så til techno-beats og svedig house i løbet af ugen og i sne eller mudder om søndagen. Og når foråret kommer, føler jeg mig i topform, kører dobbeltimer med en snitpuls over 80% og glæder mig til at give de andre baghjul på asfalten. Men sådan går det aldrig ! Forårets første tur på landevejen, er som den første efter 3 uger med influenza .. hvert år ! Jeg glemmer, eller fortrænger, det hver gang sæsonen skifter, at man kun bliver god til det man gør. Man bliver ikke umiddelbart hurtig på landevejen af at køre spinning, ligesom man heller ikke kan give den fuld gas på spinningscyklen efter en fed sommer i skoven. Pyh .. men herfra går det heldigvis fremad.

7 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. TUT said, on 9. marts 2011 at 06:49

  hvem er Major Jake? nå bedre indlæg ( læs mere svedigt) denne gang – tak for update og kram

  • Søren Svendsen said, on 9. marts 2011 at 07:34

   Major Jake er Jake the Snakes storebror .. og en kongeblå crosscykel i verdensklasse fra Kona, og efter sigende opkaldt efter en af grundlæggerne.
   Kona har det med sjove navne, Janniks første MTB var også en Kona, en Mini Mula, som næsten er aluminium stavet bagfra.

   PS. Det er mig og Major Jake på billedet 😉

 2. Hans said, on 9. marts 2011 at 15:57

  Hej Søren, er kommende ny MTB-rytter (dvs cykel ankommer med posten om 1½ uge). Men har bla brugt din blog til at finde det rigtige grej, etc. Super fed blog! Nu nævner du cross og Major Jake, men kan ikke se nogle “ordentlige” billeder” under ‘Mine cykler’… Er du ik stolt af din Jacky ? 😉 Keep the blog going strong!

  • Søren Svendsen said, on 9. marts 2011 at 16:03

   Tak .. og absolut ! Jeg ledte faktisk efter billeder af den så sent som i morges da jeg skulle svare TUT, men havde kun et hvor den står i stuen under opbygningen. Det må jeg se at få rådet bod på 🙂
   Major Jake blev i min model kun solgt som stel, så de kan se meget forskellige ud.

 3. Simon said, on 9. marts 2011 at 18:26

  Hahaha…
  KLASSE kommentar fra ham, der træk dig Farum.
  Jeg får mine landevejskm hver dag til og fra arbejde.
  Ligeledes som forklædt MTB’er med æggeskalshjelm, shorts og absolut ikke en saxobank jersey Ü
  Vi ses på sporene!
  SES

 4. Benny said, on 14. juni 2011 at 20:14

  Hejsa

  Beklager hvis det er et dumt spørgsmål, men kigger selv efter en MTB, har ikke tidligere haft en. Men ja jeg faldt over din blog og så var det jeg tænkte “hvad er en major jake”?

  Mvh

  • Søren Svendsen said, on 14. juni 2011 at 20:47

   Major Jake er Kona’s top cross-cykel 🙂
   I dag finder der både Jake, som er en singlespeed, og Jake The Snake, som er den oprindelige cross-cykel.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: