MTBlog.dk

R.I.P. Highball

Posted in 29", Cykler, MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 19. oktober 2020

Så kører Højbollen snart sin sidste tur! Kranklejerne er færdige og kan ikke skiftes da den indstøbte aluminiumsboks de er skruet ind i, er gået løs i carbon’en.

Højbollen har mest fungeret som ekstra og vintercykel, og de seneste år har den boet halvdelen af tiden i sommerhuset. Her har den passet perfekt til at køre de ikke så udfordrende lokale spor og en hurtig tur til købmanden .. gennem skoven. Men her i foråret rykkede den op i rækkerne. Efter jeg nærmest er konverteret helt til gravel, og lidt landevej, har jeg fået en lidt anden måde at køre på. T-boy føles pludselig som overkill og lidt for magelig, og skal jeg ud og udforske nyt territorie tager jeg The Stig. Skal der køres MTB er det på de anlagte spor, med sadlen nede, stående og for fuld skrue .. og så er Højbollen hurtigst og sjovest.

Men en dag begyndte den at knirke, carbon-knirke. Jeg kunne høre det kom fra kranken så jeg tænkte jeg ville skrue krankboksen ud og smøre gevindet, det er en typisk årsag til knirkelyde. Det gik ikke helt som ventet, boksen kom ikke ud, aluminiumsindsatsen kørte rundt i stellet. Det gode var at lyden forsvandt, det dårlige at rammen er færdig.

I dag er der livsvarig garanti på Santa Cruz-rammer, men på Højbollen var der kun 5 år .. og jeg har haft den i 6. Faktisk er den 8 år gammel og den første Highball der kom til Danmark. Jeg købte den af Team Bertelsen (nu TrailSurfers) efter den havde været deres democykel. Men nu kører den snart sin sidste tur, når lejerne slet ikke vil mere er det slut.

Tak for turene, det har været en stor fornøjelse!

Skriv en kommentar