MTBlog.dk

Den næsten perfekte punktering

Posted in 29", Dæk, MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 21. juni 2016

Slotslyngen

Hvis den perfekte punktering findes, må det være den man først opdager når man piller dækket af og opdager tornen eller tegnestiften der er gået igennem .. latexen har lappet hullet. Den næsten lige så perfekte punktering er når man pludselig hører luften fløjte ud af dækket, for straks at blive afløst af hvide latex-strint, som bliver svagere og svagere, for at stoppe helt.

På en korttidsudgang, på vej over Slotslyngen, med solen stående lavt ind over de tørre spor, var det rimeligt nedtur at høre punkteringsfløjten fra bagdækket .. som ikke ville stoppe! Jeg glemmer for tit hvor hurtigt latex fordamper om sommeren, og der var helt klart lavvande i bagdækket, for selv med hullet nedad, kom der nærmest ikke noget latex ud. Tanken om griseriet ved at skulle smide en slange ind i latex-resterne var næsten ubærlig .. det er absolut bagdelen ved tubeless. Heldigvis var det første der faldt ud af min kamelryg mit nye tubeless lappegrej fra Dynaplug .. det havde jeg også glemt. Hætten af beholderen, der sidder allerede en gummiorm med messingspids klar i hætten, gennem dækket med spidsen så kun gummihalen stikker ud, frem med micro-samuraisværdet, som også er i beholderen, og hug den overskydende del af gummihalen af. 80 slag med pumpen, og du er køreklar! Det hele tager ca 2 minutter, og med solen i ryggen, midt på Slotslyngen, er det tæt på også at være en næsten perfekt punktering.

Lille, lækker, gennemtænkt og effektivt .. og lidt dyr. Men jeg er nok nødt til at have et sæt mere, så der er et i begge mine kamelrygge .. og jeg kan undgå slange i latexsnask.

5 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kim said, on 22. juni 2016 at 15:51

  Mægtig smart! Virker det også hvis al luften er sluppet ud (jeg tænker på at det kan være svært at stikke spidsen igennem).
  Og tak for mægtig fin mbblog! 🙂

  • Søren Svendsen said, on 22. juni 2016 at 19:12

   Hej Kim
   Nu har jeg kun brugt det den ene gang, men umiddelbart vil jeg sige ja. Det kræver ikke mange kræfter, og der er jo et hul i forvejen, så hvis man klemmer dækket lidt sammen, så tror jeg det går fint. Messingspidsen er også vældig skarp, så den ryger lige igennem. Du må prøve 🙂
   vh/Søren

 2. Mikkel Overgaard said, on 22. juni 2016 at 19:28

  Sekundlim kan det samme og er noget billigere…

  • Søren Svendsen said, on 22. juni 2016 at 20:39

   Arghh .. Mikkel, den går ikke altid! Når man står ude på sporet med et beskidt dæk hvor latexen pisser ud af et lille hul, er sekundlim ikke meget bevendt!
   Weldtite, som jeg også har skrevet om, laver også gummiorme og hele kits til tubeless lapning. Det er meget billigere og ikke så transportabelt eller lækkert, men fungerer fint hjemme i cykelkælderen.

   vh/Søren

 3. Teknologiske spydspidser | MTBlog.dk said, on 5. juli 2016 at 19:49

  […] kan give dårlige nerver og spændinger i hele kroppen. Men efter mit indløb af den lille Dynaplug kapsel, tager jeg det nu helt roligt. Hullet er nemt at finde, det er der den hvide latex-stråle står […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: