MTBlog.dk

En rigtig storebror

Posted in 29", Dæk, MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 7. december 2014

Overlægen i Wales

Det er næppe nogen hemmelighed at jeg er ret vild med Schwalbes dæk Rocket Ron .. raketdækkene. Det er nok heller ikke nogen nyhed at jeg aldrig har været specielt vild med storebror Nobby Nic, aka Moby Dick, på trods af det de sidste 10 år nok har været det mest anvendte gummi i de danske skove i vinterhalvåret. Raketdækkene sidder nærmest fast på T-boy og har efterhånden været mange steder i verden, fra Lanzarotes knivskarpe størknede lava til Englands grønne enge. Men engang imellem, bla lige nu i de danske skove, ville det være rart med en rigtig storebror, altså en som er lidt større og stærkere og som man altid kan stole på.

Første gang jeg var over Alperne kørte jeg bla med 4 flinke folk fra Schwalbe, så da jeg så der er kommet en ny udgave af Nobby Nic, med et mønster der ligner et steroide-pumpet Rocket Ron, spurgte jeg om ikke de manglede en halvgammel vrissen dansk tester .. og fik straks et par dæk tilsendt i den nye liteskin version.

Det er selvfølgeligt lidt mærkeligt med en ny storebror, men efter to ture i skoven på Highball er jeg ikke i tvivl, det her er raketdækkenes rigtige storebror .. og de burde hedde Nimble Nic! De er større og grovere men føles alligevel utrolig letkørte, og man kan stole på dem. Inden de slipper giver de klart udtryk for at de er ved at nå grænsen, modsat den gamle model som bare smed tøjlerne helt uden varsel. Et helt andet dæk med en langt mere sympatisk karakter, og en direkte lighed med Rocket Ron.

Faktisk er de så gode at jeg straks har købt et sæt tubeless-easy til T-boy. Og det er virkelig easy at sætte dem tubeless op .. bare der er masser af sæbevand på dæk-kanten.

Nordskoven i Silkeborg

 

8 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thomas brandmand said, on 8. december 2014 at 05:23

  Hvad sker der for dig Søren, du har ikke skrevet noget om vægten, betyder det at de er under de godkendte 600 gram 😉
  Cheers
  Thomas

  • Søren Svendsen said, on 8. december 2014 at 07:34

   Arghh .. U got me 😉
   Den nye version vejer det samme som den gamle .. som er acceptabelt. Dvs iflg fabrikken 605g for liteskin og 650g for tubeless-easy. De 4 dæk jeg har vejer dog alle 30-40g mere .. men det er ret typisk og inden for en acceptabel tolerance på ca. 5%.

   • Thomas brandmand said, on 8. december 2014 at 15:17

    Jeg går og venter på, at Schwalbe kommer med Jumbo Jim, så kan jeg spare ca. 1000 gram pr. dæk, se det er noget der batter 🙂 Men jeg har hørt at de først kommer i handlen til april 😦

 2. Overlægen said, on 9. december 2014 at 17:18

  Og i sammenligning med Beaver? Eller tænker du dem som alternativ til RR?

  • Søren Svendsen said, on 9. december 2014 at 18:29

   Beaver er et mudderdæk og er uovertruffent i den sammenhæng. Problemet er at der sjældent er mudder hele hele vejen rundt, eller mange ture i træk, og så vil man gerne have et mere all round dæk der både kan køre mudder og almindelig skov, våd som tør. Og her er det svært at slå Nimble Nic 😉
   Jeg ser Nimble Nic som vinterudgaven af raketdækkene.

   • Caspar said, on 15. december 2014 at 08:58

    Beaver i voksenudgaven er et ganske udemærket allround bagdæk. Har haft en 29×2.35 bagpå siden aug. Og har intet at udsætte på det ; ruller ok, rimelige sideknopper og monterede det tubeless uden sæbe eller stans med en fodpumpe.cheers

 3. Caspar said, on 15. december 2014 at 09:00

  2.25! , Beaver fåes ikke i 2,35

  • Søren Svendsen said, on 15. december 2014 at 15:31

   Hej Caspar
   Jeg er jo en stor fan af den tynde bæver, og har godt set, og kikket langt efter, den den fede udgave. Desværre hører den ind under kategorien “let overvægtig” (765g) i min optik 😉
   CU/Søren


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: