MTBlog.dk

Okay, jeg indrømmer …

Posted in 29", Brok, MTB, Ture by Søren Svendsen on 26. marts 2014

Jepser i Det Danske Sweitz

At det var sjovere at køre i søndags hvor solen skinnede, end det har været længe. Det er bare ikke altid lige let at vælte ud af sengen kl. 7 søndag morgen, for en time senere at køre i skoven. Når det er mørkt og koldt, eller regnen står ned i stænger skal der virkelig overvindelse til. Men en søndag med sol direkte på hovedpuden, gør det ikke noget at temperaturen kun er 5°. Jeg læste på et tidspunkt en klumme af Mike Ferrentino hvor han modvilligt indrømmede at en del af det er så fedt at køre lange mountainbikeløb, er at det er så dejlig bagefter. Sådan har jeg det det meste af vinteren.

At selvom jeg påstår at T-boy kan komme rundt alle steder, og at jeg aldrig har oplevet andet, at jeg rent faktisk havde et problem i Nepal! Vi skulle ned at det det smalleste, vildt stejle, gedespor .. med hårnåle! Dinesh min guide kunne lige smide sin gamle Orange p7 med 26″ hjul rundt, men jeg måtte af cyklen .. to gange. Jeg kunne simpelthen ikke få de store hjul så snævert rundt på så stejlt et spor.

At jeg har købt to 20T stålklinger i US. I rigtige bjerge er gearingen på en 29er et problem .. med mindre man har WorldCup-ben. De fleste kranksæt har 24T som mindste klinge, og generelt er 22T det mindste der kan opdrives. 29ere er 12% højere gearet end 26″ pga de store hjul, og på lange opkørsler kniber det for mig at have et lavt nok gear. De tyske MountainGoat har længe lavet en 20T i alu, som dog kræver lidt tilpasning med en fil, men så faldt jeg over en fyr i US som selv fræser dem i stål, direkte til montering. Så nu er jeg klar hvis nogen skulle invitere mig til Alperne eller Pyrenæerne.

At bloggen her har været forsømt på det sidste! Det skyldes primært at jeg har brugt tiden på at skrive bogen “Mtb – mountainbike for novicer og nørder” som udkommer midt i maj. Hvis du vil følge med, kan du melde dig ind i gruppen med tilsvarende navn på FaceBook.

At det er fedt at blive trukket hjem til byen efter en lang tur .. tak til Duracell-tvillingerne Brandmanden og  Bassen.

Brandmanden og Bassen trækker

Tagged with: , , , , , ,

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. pskyum said, on 26. marts 2014 at 09:06

  Ok, jeg indrømmer…

  At jeg har fulgt din blog siden du var i postmand Pers baghave med Pete, (TrailBrakes). Vi har selv brugt dem flere gange (og igen til sommer).

  At jeg altid læser dine spændende og velskrevne indlæg og ser frem til det næste.

  At jeg er misundelig på at dine billeder gør at MTB ser fedt ud og mine billeder ligner noget der er løgn.

  Tak for en god blog.

  • Søren Svendsen said, on 26. marts 2014 at 11:55

   Og jeg indrømmer blankt at det varmer helt ind under svedtrøjen at modtage sådan en fantastisk kommentar .. tak 🙂

 2. Thomas brandmand said, on 26. marts 2014 at 15:09

  En bog… altså sådan en af papir med omslag og det hele… cool, kan man få den signeret 😀

  • Søren Svendsen said, on 26. marts 2014 at 16:01

   Jøp, check evt ind på FaceBook og se lidt 😉
   Og selvfølgelig 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: