MTBlog.dk

En beslutning, to sidegevinster, 3 kilo og 4 uger

Posted in Brok, Landevejscykling, MTB, Spinning, Træning by Søren Svendsen on 31. januar 2014

Jesper med sin frokost

Kan man have hvalpefedt når man er 56? Jeg følte mig i hvert tilfælde ramt af Martin Kreutzers oplæg til at smide hvalpefedtet i Stamina12‘s nyheder, og besluttede mig at gøre noget ved det. Selvom jeg lever rimelig sundt og træner en del, er det tydeligt at jeg dels får alt for mange godbidder og øl, og at jeg har det bedst når jeg har et lille overskud af kalorier. For to år siden var jeg i Bolivia og havde ufrivilligt en flagellat med hjem i maven. Det betød, ud over 6 ugers sygdom, også at jeg blev 4 kilo lettere .. og pludselig kørte hurtigere. Kiloene har jeg stødt og roligt taget på igen, og mit overskud på sporet, er igen blevet tilsvarende reduceret. Der findes mange velmenende og fornuftige opskrifter på at tabe sig, men jeg synes faktisk Martins er en af de bedste jeg har set. Jeg modificerede den dog lidt, så den ser således ud;

 • Ingen slik, kager og anden snask
 • Kun alkohol i weekenden. Faktisk holder jeg altid hvid januar, og drikker ellers kun vand
 • Ikke spise efter aftensmaden .. og kun en portion
 • Sove 8 timer de fleste nætter

Sådan så planen ud 1. januar, og her 4 uger senere har jeg smidt 3 kilo. Det lyder måske ikke af så meget, men i min alder er det faktisk halvsvært at tabe sig når man i forvejen lever sundt .. med mindre man gør noget drastisk. Jeg agter at forstsætte på ubestemt tid, men dels er den hvide januar overstået og dels stabiliserer min vægt sig på et eller andet niveau, nok ikke så langt under den nuværende, så jeg bliver nok ikke Michael Rasmussen-tynd. Men der har været et par interessante sideeffekter. Mit blodsukker er blevet langt mere stabilt, hvilket gør at “jeg vil slå ihjel for en øl” sidst på eftermiddagen er næsten væk, og at jeg efter 4 timer i skoven har det fint når jeg har fået min frokost. Normalt går resten af eftermiddagen med at stoppe alt det søde jeg kan finde, i munden.

Jeg har jo vidst det længe, og det er altså rigtigt. Man regulerer sin vægt med maden, og sin sundhed med motionen. Og bare fordi man sidder på cyklen en del timer, kan man ikke stoppe hvad som helst i munden .. uden at vokse. Som der stod på det virale FaceBook-billede, som hende der har tabt 32 kg havde liked; don’t reward yourself with food, you’r not a dog!

12 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tine Kjølsen said, on 31. januar 2014 at 08:55

  OH YEEEEEAR – helt 100% enig :-))))

 2. Jesper Carstensen said, on 31. januar 2014 at 09:43

  Healthfreak! Hvad skal det ikke ende med?
  Jeg er faktisk lidt nervøs for at du ender i et buddistisk kloster i Nepal, hvorfra du i mange år, vil meditere dig frem mod den perfekte åndlige cykel tur, mindst 10 kg lettere!

  • Søren Svendsen said, on 3. februar 2014 at 07:55

   Jesper, det næste må blive tarmskylninger .. men den hopper jeg ikke på alene 😉

 3. anne seidelin said, on 3. februar 2014 at 16:01

  Hvad skylder du din tarm? Ikke en skylning i hvert fald 🙂

  • Søren Svendsen said, on 3. februar 2014 at 16:13

   Arghh .. der er åbenbart ikke stavekontrol i kommentarfeltet 🙂
   Mon ikke jeg kan rette det? Anyway, jeg når aldrig til tarmskylning.
   Det er forøvrigt din skyld jeg forsøger at løbetræne igen .. i et par barfodssko 😉

   • anneseidelin.dk said, on 20. marts 2014 at 12:18

    Hvor fedt! Hvordan er det så?

   • Søren Svendsen said, on 20. marts 2014 at 12:59

    Det er rigtig godt! Men 2 uger i Kathmandu med god mad og kolde øl, har sat projektet en anelse tilbage 😉
    Ambitionen er stadig at køre H12 d.3. maj uden for meget på sidebenene, så projektet fortsætter!

   • anneseidelindk said, on 20. marts 2014 at 13:15

    Du er så sej. Og hvis du så også har lært at sige NEJ!, så kommer det til at gå ret hurtigt 🙂

   • Søren Svendsen said, on 20. marts 2014 at 13:18

    Tak .. men nej er et svært ord 😉
    Jeg har også læst at reptilhjernen ikke forstår en negation! Så kunsten er at finde noget at sige ja til.

 4. Kristian Juel-Grunnet said, on 4. februar 2014 at 16:04

  Til Hr. Chefredaktør Svendsen.

  Som hører deres problem bør de overveje, at øve dem i, at sige Nej. Dette vil have en virkelig positiv effekt efter bare et par uger.

 5. Kristian Juel-Grunnet said, on 4. februar 2014 at 17:51

  De er som altid på rette spor 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: