MTBlog.dk

Den magiske grænse

Posted in Cykler, Landevejscykling, MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 26. december 2013

Tæt på snyd

Første gang jeg så hende kom hun udenom mig på bakken op mod Bellahøj. Majestæstisk, høje hæle, sorte nylonstrømper, stilren frakke og hvid pelshue .. på en bedstemorcykel. Nu havde jeg besluttet at tage den med ro ud mod skoven, så jeg fangede hende først ved næste røde lys. Igen fik jeg baghjul, og det var først da det begyndte at gå nedad, jeg kom foran. Jeg forsøgte at holde mit temperament i ro og efter en kilometer langs motorvejen, kom hun udenom igen .. med stoisk ro. Diskret lagde jeg mig på hjul, og vi drønede derudaf med små 30 km/t .. lige indtil vi indhentede min køremakker, som mente det gik for stærkt. Og hun forvandt ud i horisonten.

Nu er jeg den seneste tid flere gange blevet dumped af kvinder på havelåger, sidst var der også en anhænger på slæb, så jeg spottede eldrevet lige efter de høje hæle. Men ved et tilfælde, opdagede jeg denne gang hvordan man holder en elcyklist i skak, når man selv er på den halvfede med knoppede dæk. Normalt indleder man et angreb op ad bakke, men når modstanderen kører elcykel, skal det være ned ad bakke! Elcyklen må i følge lovgivningen kun få hjælp fra motoren op til 25 km/t, i praksis bliver det dog let et par kilometer mere, men derefter er det ren rugbrødsmotor. Så elcykel killer-tricket er at køre stærkt hvor man uden problemer kan holde over 30 km/t .. ellers er det bare at ligge på hjul, de er ofte meget effektive pacere!

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tine said, on 27. december 2013 at 07:19

  ja de er onde de elcykler – burde forbydes – er egentligt en ganske usportsligt opfindelse // tak for tip med overhalingstaktikkker de er noteret

 2. Niels said, on 27. december 2013 at 12:12

  Søren, for pokker det er jo fantastisk træning, har brugt det en del gange 😀
  Men i øvrigt, hvad laver du under 30 ? !, vi skal jo snart køre H12 😎

  • Søren Svendsen said, on 27. december 2013 at 12:26

   Niels, det er vinter .. det er tunge dæk med store knopper og trætte ben!
   Jeg synes nu ikke jeg så dig på solo-listen til H12 😉

 3. Hans said, on 10. januar 2014 at 15:43

  Kan selv huske mit første møde med en “ellert”. På vej hjem ad strandvejen, træsko, grøn mælkekasse monteret… Var godt nok arrig 😉


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: