MTBlog.dk

14 år senere

Posted in 29", MTB, Nybegynder, Spor & ruter, Træning by Søren Svendsen on 3. juni 2013

Kristian for fuld skrue

Mit første rigtige styrt havde jeg kort tid efter jeg var startet med at køre MTB .. jeg gætter på det var i efteråret 98. Jeg startede med at køre i Hareskoven, lidt på må og få, og forsøgte at finde ud af hvor sporene førte hen. Det bedste spor, og det letteste at finde, var ubetinget søsporet langs Furesøen. Det er stadig et fedt spor, selvom en størstedelen af det nu er lukket for cyklister.

Det var en fedtet og stejlt nedkørsel med et par store tværgående rødder og deraf følgende drops. Jeg havde kørt det en gang eller to, og husker det som vanskeligt og lettere frygtindgydende .. og det var da også frygten der forårsagede styrtet. Jeg blev bange og tog bremserne! Det gør man ikke ustraffet på en stejl nedkørsel .. jeg røg ud over styret, og landede på hovedet et par meter længere nede. Efter at have sundet mig, med udsigten over søen og lidt tanker om livet og døden, var jeg klar til at køre videre .. og  prøve igen ugen efter. Og det gik godt .. men så var det slut. Området med nedkørslen blev indhegnet, og alle, fodgængere som cyklister, blev forment adgang for at give området ro.

Jeg havde godt set fornylig at hegnet var væk, men ikke rigtig taget notits af det. På turen forleden kom vi så forbi, og jeg fik øje på nedkørslen! De andre fik den korte version, og at vi kørte op på bakken. Forventningerne om en svær og spændende nedkørsel blev desværre afløst af lettere skuffelse .. som den nye Rocky Mountain-ejer sagde: var det det?

Tiden kan gøre meget ved minder, udstyr og heldigvis også køreteknik. Sporene virkede stejlere for 14 år siden, alting var voldsommere og større .. altså på nær hjulene, som nu er vokset til 29″, og selvtilliden, som heldigvis også er vokset efter mange år på sporet.

Tagged with: , ,

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jan Bach Kristensen said, on 3. juni 2013 at 13:25

  Hej Sren, Tak for din blog, som jeg har fulgt siden jeg startede p MTB for et rs tid siden 🙂 Jeg havde selv mit frste lidt alvorligere styrt for nyligt, hvor jeg ogs landede p hovedet (og desvrre mtte betale for det med to styksfortnder!) – og s endda p min nyligt indkbte 29er fully! 😦 Desvrre er styrtet get ud over selvtilliden og jeg har svrt ved at finde flowet igen. Mske et blog-indlg om at finde selvtilliden efter styrt var en id 🙂 Mange hilsner, Jan Kristensen

  ________________________________

  • Søren Svendsen said, on 3. juni 2013 at 13:49

   Hej Jan

   Det lyder ikke rart .. håber du er blevet hel igen!
   Jeg havde selv et langt alvorligere styrt i Alperne for et par år siden, som fik mig til at overveje om grænsen var nået.
   https://mtblog.dk/2010/09/23/crashtanker/
   Der gik lidt tid inden jeg dels både var frisk igen, jeg havde ondt i nakken næsten et år efter, og dels havde den store entusiasme omkring at køre. Men jeg tror tiden gjorde udslaget. Når man som mig har en fast rytme med at køre hver søndag med vennerne, er det jo ikke bare noget man holder op med. Og da vi et halvt år senere skulle afsted til Wales, var jeg helt mentalt klar igen. De positive oplevelser fortrænger de dårlige.
   Efter et styrt tror jeg det er vigtigt at få ro på og ikke udfordre sig selv unødvendig .. køre de spor man synes er hyggelige. Fokusere på det man kan og lade være med at spænde buen for hårdt. Det er i hvert tilfælde sådan jeg har fået modet tilbage hver gang det er gået galt. Og det skal jo være sjovt 🙂
   vh/Søren

 2. Tine Kjølsen said, on 3. juni 2013 at 17:56

  Larger than life……………….


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: