MTBlog.dk

Pedalerosion

Posted in Brok, MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 1. februar 2015

Rude efter stormen Allen

SPD-pedaler har ikke verdens største kontaktflade, men jeg har aldrig oplevet det som et problem. Jeg har fået et par nye vinterstøvler, som blev monteret med et par næsten nye clips, men på den første tur sejlede mine fødder rundt på pedalerne. Umiddelbart var min reaktion at skoene måtte have et problem .. men at jeg også hellere måtte checke clipsene og spændingen på udløsermekanismen på pedalerne.

Pedalerne er XT, ikke den nyeste version som har en næsten dobbelt så stor kontaktflade og som jeg har på T-boy, men et par som har siddet på forskellige vintercykler de sidste par år. De er stadig pæne og lejerne har det fint, så jeg gav udløserskuerne et ekstra klik. Clipsene har heller ingen synlige problemer, de har også kørt under 10 ture. Da jeg nu var igang ville jeg lige checke hvor meget større kontaktfladen er på den nye version (den er ca dobbelt så stor) og da slog det mig at kontaktfladen jo skal være plan .. og det var den altså langtfra på de gamle XT’ere!

Jeg har slidt en del pedaler op men det har altid været lejerne der røg. Nu kunne jeg pludselig se at jeg har slebet store dele af kontaktfladen væk på det sæt pedaler jeg har kørt med de sidste 3 vintre. Mudder og vand kan være hårdt ved lejer men virker åbenbart også som en blanding af sandblæsning og vandslibning på rent aluminium. Der mangler mere end 1 mm de steder det er værst. Og så tror da fan at skoene sejler!

PS. Jeg checkede selvfølgelig også de andre cykler og min landevejscrosser, hvis XT-pedaler er mindst lige så gamle, har stadig maling på kontaktfladen .. men den er også sjældent ude i dårligt vejr.

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Thomas brandmand said, on 3. februar 2015 at 15:43

    Time 😉 Gode mod gamle knæ….


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: