MTBlog.dk

Silkeskåret .. tynde skiver?

Posted in MTB, Udstyr by Søren Svendsen on 16. juli 2014

Kristian checker dæktryk

Mine bremser har været nærmest fit and forget de seneste år. Shimano i en high-end model, Ashima SOS klodser, med metal i enderne og resin i midten, og Ashimas letvægtsskiver. På trods af cocktailen og de anorektiske skiver med den manglende masse, har det fungeret optimalt. Der er mere bid og mindre vægt, end i den originale opsætning, og jeg har aldrig oplevet de er kørt varme .. hvilket jeg ellers har prøvet to gange med originale skiver i Alperne.

Forleden var biddet i forbremsen forsvundet, og selvom jeg havde skiftet klodser i en kritisk situation og derfor havde stoppet de forhåndenværende Shimano resin-klodser i, var det det jo ikke en acceptabel årsag. Jeg afmonterede klodserne for at checke dem og behandle overfladerne med lidt sandpapir for at fjerne evt urenheder eller olie/fedtpletter. På slibeklodsen med sandpapir var det pludseligt tydeligt at klodserne langt fra var plane .. de buede voldsomt. Et hurtigt kik på skiverne afslørede at de i kanten var helt normale men på midten nærmest papirtynde! Jeg har aldrig tidligere regnet skiver for en sliddel, men da jeg ikke har planer om at vende tilbage til de originale skiver, må jeg nok til det og skifte dem hvert andet år.

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tine Kjølsen said, on 17. juli 2014 at 05:52

    gem dem svenne – dem vil jeg gerne se/ kram tine

  2. Søren Svendsen said, on 17. juli 2014 at 07:14

    Den er gemt i Hall of Shame 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: