MTBlog.dk

Tabte spor og nyt terræn

Posted in MTB, Spor & ruter by Søren Svendsen on 11. juni 2014

Ved Flyndersø efter Bodil

Bodil var hård ved nogle af de fede spor i sommerlandet! Strandsporet langs Flyndersø er væk, ligesom det meste af de to huse der lå der. Det smalle spor mellem skrænten og vandkanten ved Klint, er også helt væk. Men når døre lukker sig åbnes der nye, og ved Klint har jeg allerede fundet en ny og næsten bedre erstatning. Udfordringen er at der er så få gode spor i området at man næsten altid kører den samme tur og at der er en del småkedelige transportstykker mellem de gode bidder.

Forårets lokale sommerlandsreklame omtalte nye vandreruter i området, og vandrespor er tit rigtig fede. Specielt fremhævede den en ny rute gennem bla Ulkerup Skov, som jeg ikke har specielt gode erfaringer med. Så jeg sneg mig ind i på turistkontoret og købte et vandrekort og fik et “go tur” med ud af døren .. jeg tror ikke hun så mine cykelsko. For et par år siden havde jeg et par forsøg i Annebjerg og Ulkerup Skov og fandt kun tung grus og plørede hjulspor. Den nye 11 km vandrerute byder på en del fin grus men også singletrails og ikke mindst nyklippede vandrestier lang markskel, og de er af nærmest episk karakter. Det er længe siden jeg har kørt gennem så smukt åbent landskab i Danevang. Afmærkningen kan dog visse steder være vanskelig at finde.

Vandrerute 122 ved Ulkerup

Vel hjemme på terrassen viste et nærkik på kortet at der er kommet mange afmærkede ruter. En del af dem kører jeg allerede, men der er også en del nye ruter som kan forbinde de bidder af gode spor som findes i området. Ligesom det O-kort jeg faldt over for 10 år siden afslørede sammenhængen mellem alle de små trampestier og dyreveksler i Sandflugtsplantagen, giver det nye kort nye muligheder for at få sporene i de forskellige området til at hænge sammen .. på nye måder. Faktisk er det som at have fået en masse nye spor.

Nye venner i Ulkerup Skov

Og så jeg fandt nye venner i Ulkerup Skov .. godt det ikke var en night-ride!

 

Tagged with: , , ,

8 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tine Kjølsen said, on 12. juni 2014 at 05:25

  dejligt – smukt og inspirerende – der må vi ud sammen til sommer :-)))

 2. kurt hessel said, on 12. juni 2014 at 07:30

  Hej søren
  Hvor lang er turen rundt,og hvor er dit udgangs punkt
  //Kurt

  • Søren Svendsen said, on 12. juni 2014 at 09:22

   Hej Kurt
   Jeg kører fra Rørvig langs fjorden over fuglereservatet til havnen i Nykøbing, rundt i skoven på den anden side vejen og videre til vandresporet i Annejerg Skov. På vej hjem tog jeg en tur helt ud til skarverne og videre til Sandflugtsplantagen. I alt ca. 50 km med lidt fejlkørsel.
   Du kan se tracket her;
   http://connect.garmin.com/activity/515739456
   Kommer du på de kanter?
   vh/Søren

   • kurt hessel said, on 12. juni 2014 at 19:42

    Yepp mor/far har sommerhus i ellingelyng.
    Så cyklen skal med næste gang 🙂
    //Kurt

 3. Lasse said, on 12. juni 2014 at 07:30

  Tak for endnu et inspirerende indlæg på en meget fin blog!
  Jeg kører selv ofte ud fra sommerhuset i Odsherred, mest Jyderup skov og Høve skov – så skal ud og prøve de nye spor, du skriver om.
  Har du evt. gps-spor på noget af det? eller skal jeg også på tur med vandrekortet? 🙂

 4. Bjarke Sucksdorff said, on 12. juni 2014 at 08:43

  Søren, du kan finde rigtig mange orienterings kort her: http://www.findveji.dk/. Du kan opdage mange nye spor på den måde. Når du så bliver glad for at kigge på kort kan du prøve MTB orienteringsløb. Tjek her: http://www.alleok.dk/ hvor der også findes MTBO baner til download.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: