MTBlog.dk

Vores H12 træning

Posted in Brok, Træning by Søren Svendsen on 27. april 2010

Forleden fik jeg bank på sporet, ikke sådan korporligt, men en af mine cykelvenner kørte bare hurtigere end mig, klart hurtigere .. i 4 timer ! Det er der så mange der gør, altså kører hurtigere, men det kom som en lyn fra en klar himmel for de tidligere ture havde ikke indikeret at det ville gå sådan. Den slags kræver jo en forklaring, så jeg efterlyste straks hans træningsprogram, eller en dopingindrømmelse. Jeg fik en mail:

Træningsprogrammet ser således ud

Mandag: Har ondt i benene og kroppen fra søndagsturen. Tager bilen på arbejde og spiser chips om aftenen og et par blå royal for at restituere

Tirsdag: Burde cykle på arbejde, men er lidt tung i hovedet. Tager bilen og kører forbi bageren på vejen.

Onsdag: Cykler til og fra arbejde. Der er onsdagskage på jobbet og den springer jeg ikke over. Arbejder lidt på cyklen i kælderen om aftenen og nyder et par blå royal.

Torsdag: Snart weekend, må hellere spare lidt på kræfterne. Tager bilen. Fejrer om aftenen at det snart er weekend med nogle blå royal.

Fredag: Har lidt tømmermænd fra i går – tager bilen. Der er fredagsbrunch på arbejdet med bacon, æg, pølser og 5 forskellige wienerbrød. Drikker noget rødvin mens der er Disney-sjov. Konen falder tidligt i søvn så jeg henter 5 blå royal og zapper mellem Eurosport og Discovery Channel

Lørdag: Har lidt ondt i hovedet så jeg sover middagslur med Gustav i stedet for at løbe. Tager ham med på McD senere for det er godt mod (mine) tømmermænd.

Søndag: Kører en laaang tur med de andre og er helt bustet. Spiser mad konstant resten af dagen fordi min krop siger at jeg skal. Er også konstant tørstig så jeg får knappet et par blå Royal op om aftenen.

Jeg har ca. 750 dåser blå royal tilbage i kælderen og ved ikke rigtig hvordan jeg skal træne fremadrettet når de en gang er væk sidst i maj.

Sådan ! Jeg ser det som en klar dopingindrømmelse .. jeg var bare ikke klar over Blå Royal havde den virkning. Den er vist ikke på positivlisten ?! Min anden cykelven, som er en mere regelmæssig deltager på vore fælles alpetræningssøndagsture, som H12 forøvrigt også er en del af, sendte også straks sin træningsplan, bare for at strø salt i såret.

Mit træningsprogram så i sidste uge således ud:

Mandag: Var træt fra søndagsturen, så jeg løb kun 7 km om morgenen, blev kaldt hjem fra job til syg Otto og prøvede at nå en arbejdsdags opgaver der hjemme – uden den store succes – spiste ikke forbudte ting og drak ingen alokohol

Tirsdag: Glemte min madpakke og købte håndmadder med højtbelagt til frokost – dyrkede ingen motion … men spiste til gengæld to stykker franskbrød med syltetøj og ost til personalemødet.

Onsdag: strammede op og løb en morgen 10er, “glemte” igen madpakken, da de der håndmadder lå forrest i min erindring fra i går … drak en øl før jeg faldt i søvn på sofaen inden 21 …

Torsdag: Dyrkede ingen motion, men spiste vist kun “korrekt” mad den dag – der er ingen kage på mit arbejde – så det gør alting lettere, hvis man vil undgå sådan noget …

Fredag: Var til motionsarrangement på arbejde fik en lækker frokost med rugbrødder og en enkelt øl. Fik efter en cykeltur på 25 km økologisk vegetarisk mad uden fedt.

Lørdag: Glemte at løbe den 10er jeg havde aftalt med mig selv. Var til 90 års fødselsdag hos min farmor md fedtsejlende treretters menu – spiste alt op, drak vin øl og sherry til – suppleret med lejlighedssange og en enkelt cola. Efter festen var der hjemlig hygge hos mine forældre med den store slikskål fremme.

Søndag: Havde glemt mit løbetøj på Sjælland, så jeg fik ikke løbet den 10er jeg havde til gode fra lørdag … Spiste rundstykker med ost og syltetøj til morgen i stedet for hvaregryn med skummetmælk. Tog med Otto og to andre knægte fra RMK i skoven om eftermiddagen, hvor vi kørte 18 km af det røde spor, og endte ved iskiosken, hvor jeg lod mig friste af en chokolade milkshake. Sluttede aftenen af med hjemmelavet pizza og tv serie (flashforward på 5eren).

I denne uge bliver det meget bedre uden svinkeærinder 🙂

Mit eget træningsprogram ligner til forveksling de 2 andres, jeg drikker bare ALDRIG Blå Royal men helst Pale Ale fra Ølfabrikken .. er det virkelig det der gør forskellen ?

Tagged with: , , , ,

6 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kasper said, on 28. april 2010 at 08:46

  Hej Søren

  Det lyder jo som noget solid træning dine venner har gang i…
  [Afsløring: Jeg er forfatter til det ene træningsprogram foroven!]

  Jeg tror selvfølgelig på træning. Men for os almindelige dødelige skal man nok passe på med at planlægge for meget og bare tage det der kommer og få det bedste ud af det.

  Hvis jeg har en dårlig dag med tunge ben og gammel syre så nytter det f.eks. ikke at have sat sig for at køre 75km med 5 intervaller per 10km. Omvendt er det ærgeligt hvis man har overskuddet ikke at bruge det hvis træningsplanen dikterer “stille og rolig”

  Det eneste jeg har planlagt op til 12 timers løbet er ikke at køre for meget op til løbet. Det vil sige der er pause fra ca. tirsdag. Og så vil jeg prøve ikke at drikke for meget alkohol om fredagen hvor jeg skal til PhD fest. Men når det er sagt har jeg læst at Friscknecht altid drikker et par øl aftenen før for at kunne sove godt! Så måske der ryger et par blå Royal ned 😉

  Som inspiration bringer jeg en visuel plan af de sidste to uger før mit 24 timers løb i 2009:

  … jeg vandt ikke solo klassen!

  Kasper

 2. Søren Svendsen said, on 28. april 2010 at 09:01

  Hej Kasper

  Tak for lån af mail og træningsprogram !
  Som Lasse Träff siger: hård træning, kræver hård hvile ! Det mener jeg også .. og mange øl 🙂
  En af mine guruer, Mike Ferrentino, skrev i sin klumme i Bike for nogle år siden, at nu turde han endelig indrømme at en af grundene til at det var så fedt at køre langt på mountainbike, var at det var så dejligt bagefter !

  C U
  Søren

  PS. Folk må tro vi er en flok drukkenbolte, så vi må hellere gi’ den gas til H12 😉

 3. Jan Nielsen said, on 5. maj 2010 at 13:02

  Det er udstyret, helt sikkert!!!

  Jeg slapper også bare af resten af ugen, dog uden alkohol.

  Vi ses derude
  Jan
  TeamXypex

 4. Kasper said, on 11. maj 2010 at 20:12

  NÅ!

  Nu hvor det er overstået må jeg jo sige at Svendsens sunde træning er bedre end Thomas og min pseudo-træning. Han bankede os alle sammen. Mig tog han med en hel omgang og Thomas fik baghjul med 12 omgange(!). Selv Jesper blev efterladt i slipstrømmen…

  Godt kørt champ! Kasper

  PS. Du gætter aldrig hvad jeg laver nu … Skål! 😉

 5. Søren Svendsen said, on 11. maj 2010 at 20:18

  Du sidder vel og æder alle vores geler 😉

 6. Efterskælv | MTBlog.dk said, on 3. september 2018 at 18:37

  […] Sådan en skade kommer man ikke lige over. Rent fysisk gjorde skulderen rigtig nas i mange uger men fungere nogenlunde igen efter et par uger. Helt perfekt bliver den nok aldrig igen, men det værste er næsten det psykiske! At blive fældet som et lyn fra en klar himmel på et sted man anser for at være ufarligt, ødelægger ens tillid til cykling – generelt. Heldigvis var jeg nærmest på vej på sommerferie og i stedet for at køre mountainbike i ferien, kørte jeg landevej og grus. Dels havde jeg svært ved at løfte op i styret og komme over forhindringer, dels var det rart at køre noget andet og “ufarlig”. Og over Dolomitterne kommer man ikke uden træning. […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: